Már milliárd feletti kárt csinált a nyár

borsodihir.hu

2019.08.05. 16:34

Már milliárd feletti kárt csinált a nyár
Mátészalkán autókra dőltek fák (Fotó: Kiss Dorottya Izabella)

Északkelet-Magyarország különösen érintett.

Hirdetés

Már a másfél milliárd forintot is meghaladják a viharkárok az idei nyáron az Aegon Biztosító adatai szerint. Július utolsó hétvégéjén a viharkárok összege meghaladta a 450 millió forintot, Hajdú-Bihar és Zala, valamint Budapest térségében történt a legtöbb káresemény. 

Július utolsó és augusztus első hétvégéjén is a viharokkal, jégesővel és felhőszakadással járó szélsőségek váltogatták egymást. A biztosító esetében mintegy 6500 káreseményről van szó, az átlagos kárérték 80 ezer forint. Az Aegon eddig Szabolcs-Szatmár Bereg megyében és Budapesten regisztrálta a legtöbb viharkárt ezen a nyáron, amikor is összesen 17 ezer viharkárt regisztráltak, köztük

  • 9600-at meghaladó beázást, 
  • 4637 felhőszakadás okozta,
  • 4500 villámcsapásból adódó,
  • 2500 jégesővel járó kárt.

Az Aegon a vagyonbiztonság érdekében óvintézkedéseket javasol a viharos időszakban:

  1. Húzzuk ki a konnektorból az elektromos berendezéseket, ha hosszabb ideig nem leszünk otthon. A villám okozta elektromos zárlat nem csupán az értékes készüléket teheti tönkre, hanem tűzhöz is vezethet.
  2. Sose hagyjuk nyitva az ablakokat, ha elmegyünk hazulról.
  3. Rendszeresen ellenőrizzük az épületek tetőszerkezetét, ha meggyengül, intézkedjünk a javításról!
  4. Ne hagyjunk kint tárgyakat (kerti bútorok, grilleszközök, nagyobb szerszámok, játékszerek stb.), ha huzamosabb ideig nem vagyunk otthon, vigyük őket védett helyre.
     

 

viharkárAegon

Szóljon hozzá!

Hirdetés