Neckermann: az ügyvezető nyugtat

MTI, Borsodihír.hu

2019.09.24. 11:43

Neckermann: az ügyvezető nyugtat
A Neckermann Magyarország minden kötelezettségét folyamatosan megtartja, közölték (Fotó: Neckermann, Facebook)

Békefi Veronika közlése szerint a pénzügyi helyzetük az anyacég csődje ellenére stabil.

Hirdetés

Semmi nem indokolja, hogy a Thomas Cook magyar leányvállalata, a Neckermann utazási iroda is csődbe menjen – mondta Kiss Róbert Richárd turisztikai szakújságíró szeptember 24-én az M1 aktuális csatornán. Szerinte a Neckermann biztonságban van, hiszen erős, nagy cégről van szó, amely komoly adófizetőnek számít. Ugyanakkor nagyon fontos, hogy ne alakuljon ki pánikhangulat a cég körül – tette hozzá.

A Thomas Cookról elmondta, mintegy 22 ezer munkavállalója és 600 ezer utasa volt a hétfőn csődbe ment utazási irodának. A cég méretei miatt a csődnek nagyon nagy hatása van, így Magyarországra is kihat – mondta Kiss Róbert Richárd. A csőddel egy olyan cég ment tönkre, amely fontos részt vállalt az utaztatáson alapuló turizmus megteremtésében. Mégsem kell temetni ezt a fajta turizmust, hiszen továbbra is igény van utazási irodákra – vélekedett.

Békefi Veronika, a Neckermann Magyarország ügyvezetője szeptember 23-án a cég Facebook-oldalán is közölte: valamennyi külföldön tartózkodó utasuk az eredeti tervek szerint tud hazatérni. Azt írta, a Neckermann Magyarország stabil pénzügyi helyzetben van, és minden kötelezettségét folyamatosan megtartja, az összes kiállított számlát kifizeti.

Hozzátette: a vezetése azon dolgozik, hogy a külföldi anyacég okozta gazdasági nehézségekből adódó helyzetet megoldja, ugyanakkor a magyarországi leányvállalat 3,4 milliárd forintos vagyoni biztosítéka garantálja, hogy utasaikat ne érjen anyagi kár.

utazásNeckermann

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés