Októberben hamarabb utalják a nyugdíjakat

borsodihir.hu

2019.09.23. 11:31

Októberben hamarabb utalják a nyugdíjakat
(Fotó: internet)

Nem szeretnék, ha megismétlődne a januári csúszás.

Hirdetés

A nyugdíjakat minden hónap 12-én utalja a Magyar Államkincsár, ám az októberi utalás szombatra esik, ezért már pénteken, 11-én megtörténik az utalás — szúrta ki az Mfor. Erre azért van szükség egyebek mellett, mert a bankok — és vélhetően a folyósítást indító állam — utalási, illetve elszámolási rendszerei nincsenek felkészítve az azonnali utalások indítására és fogadására. Pedig ez lehetővé tenné, hogy pár másodperc alatt megérkezzenek az utalások, akár hétvégén is.

A portál hozzáteszi: "külön érdekessége még az esedékes nyugdíjutalásnak, hogy azon a hétvégén önkormányzati választást tartanak az országban. Azt a blamát pedig nyilván el kívánja kerülni a kormány, hogy a januárihoz hasonló kínos helyzetbe kerüljön. Sok szavazatba fájna, ha megismétlődne az eset, ezért bizonyára extra figyelemmel fogják kísérni az utalásokat, hogy a nyugdíjak rendben megérkezzenek."

Ami az év hátralévő hónapjait illeti, novemberben 12-én, kedden érkezik az utalás, decemberben pedig 3-án, szintén egy keddi napon. Ebben a két hónapban kapják meg az idősek a nyugdíj-kiegészítésüket és a prémiumot is.
nyugdíj

Szóljon hozzá!

Hirdetés