Hirdetés
Hirdetés

EU-minősítésű vágóhíd eladó Pélyen

| 2020. 02. 17. | 09:34:00
A Pélyen működő vágóhíd 8 órában 400 sertés és 40 szarvasmarha feldolgozására alkalmas.
EU-minősítésű vágóhíd eladó Pélyen
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Hajdú Gabona Zrt. 2004-ben azzal a szándékkal vásárolta meg a Hajdú Hús Zrt.-t, hogy a tulajdonában lévő pélyi kisvágóhidat az uniós csatlakozás időpontjára felújítsa, korszerűsítse, működéséhez, a telephely engedélyhez az európai uniós jóváhagyást megszerezze. A vágóhíd (mely hosszú éveken keresztül sertés- és marhavágással foglalkozott, napjainkban pedig a kolbász- és a szalonnagyártás a fő profilja) most eladósorba került. A miértről Dr. Lakatos Zoltán, a debreceni székhelyű Hajdú Gabona Zrt. elnök-vezérigazgatója beszélt.

Magaspálya-rendszer

– Annak idején a Hajdú Gabona a Hajdú Hús Zrt.-ben tőkét emelt, és jelentős ráfordítással korszerűsítette a kisvágóhidat. A felújítás kiterjedt az üzemi épületek, valamint a technológia korszerűsítésére; beépítettünk egy magaspálya-rendszert, ami sertés, szarvasmarha, ló, juh és strucc vágására egyaránt alkalmassá tette a létesítményt. Rozsdamentes berendezések, mélyhűtő tárolók, gyorsfagyasztók, füstölőkamrák, a gyártáshoz szükséges technológia, vágóállat fogadására alkalmas karám, a kamionforgalomhoz alkalmas térbeton, kamionmosó, illetve a készterméket kiszállító saját hűtőtartályos teherautópark garantálja az új tulajdonos számára az üzemszerű működést. No és persze az, hogy az azóta eltelt időszakban a technológiát folyamatosan felújítottuk, garantálva a szinten tartó állagmegóvását” - sorolta a „portéka” főbb ismertetőjegyeit Lakatos Zoltán, hozzátéve: a Hajdú Gabona szeretne csak a malomipari tevékenységére koncentrálni, továbbá érdekeltségi köréhez sem sertés-, sem szarvasmarha-telepek nem tartoznak már, ezért döntöttek a tulajdonosok a ma is üzemelő pélyi vágóhíd eladása mellett.

Kolbász és szalonna

A társaság fő tevékenysége a húsfeldolgozás és -tartósítás, melynek keretében korábban hasított félsertéseket és negyedelt marhát állítottak elő, manapság azonban a késztermék-gyártásra fókuszálnak. Ez füstölt kolbász, füstölt szalonna, illetve csemege szalonna készítését jelenti. – Napi 8 órás munkarendben 400 sertés és 40 szarvasmarha vágására, valamint heti 15 ezer kilogramm kolbász és heti 5 ezer kilogramm szalonna gyártására alkalmas az eu-minősítésű vágóhíd, mely az említett árumennyiségekhez a hűtőkapacitás is rendelkezésre áll” - utalt az üzem paramétereire a vezérigazgató. Hozzátette, hogy az igényesen kialakított telep infrastruktúrája teljeskörűen kiépített, ott helyi és környékbeli dolgozókat foglalkoztatnak, saját szállítójárműveik vannak és a rakodás, valamint a parkolás is megoldott. Az árbevétel az elmúlt években elérte az 500 millió forintot, melynek 2/3-a a kolbász értékesítéséből származik. És ami a vevőnek még fontos lehet: a NAV nyilvántartása szerint köztartozásmentes adózóról van szó, a cég forgótőkéje saját erőből megoldott és banki hiteltartozása sincs.

Fontosabb paraméterek 

  • Az ingatlan a Heves megyei Pély település központjától mintegy másfél kilométerre található.
  • Földrajzi elhelyezkedése kitűnő; Budapesttől 70 km-re, az M3-as autópályától 20 km-re van.
  • A vágóhíd szabályos négyszög alakú, körbekerített, parkosított, térburkolattal ellátott telken helyezkedik el.
Hirdetés
Hirdetés