Március 27-ig lehet igényelni a diákhitelt

borsodihir.hu

2020.03.24. 11:43

Március 27-ig lehet igényelni a diákhitelt

Meghosszabbították a határidőt.

Hirdetés

A koronavírus járvány okozta nehéz helyzet miatt a Diákhitel Központ meghosszabbította a hiteligénylés határidejét a szabad felhasználású Diákhitel1 tekintetében.

Ennek értelmében az a hallgató, aki március 27-ig leadja igénylését, már áprilisban megkapja a kért összeget. A járvány ideje alatt folyamatosan igényelhető a képzési költségre fordítható Diákhitel2 is. A szabad felhasználású Diákhitel1 továbbra is kivételesen kedvező 1,99 százalékos kamattal, a képzési költségre fordítható Diákhitel2 pedig kamatmentesen vehető igénybe. A szabad felhasználású konstrukció esetében 15 ezer és 70 ezer forint közötti havi összeg igényelhető, de kérhető az egyösszegű folyósítás is, így akár 350 ezer forinthoz is hozzájuthat egyszerre a hallgató. A kért összeg a hallgató megélhetési költségeire fordítható, tehát bármire szabadon költhető. A Diákhitel2 ezzel szemben kizárólag képzési díj fedezésére használható fel, összege maximum az adott képzésre meghirdetett önköltségi díj lehet.

A Diákhitel Központ személyes ügyfélszolgálata a járványügyi helyzet ideje alatt zárva tart, így személyesen a hiteligénylések leadását itt nem tudják fogadni.

Mindemellett a felsőoktatási intézmények ebben az időszakban szintén nem vesznek át papíralapú dokumentumokat. Online szerződéskötésre jelenleg is változatlanul lehetőség van. Most a legegyszerűbb és legbiztonságosabb, ha a hallgató a hiteligénylését az intézményi NEPTUN rendszerből indítja, mert ebben az esetben – amennyiben rendelkezik ügyfélkapuval – elektronikus aláírással otthonról, könnyen és személyes érintkezés nélkül tudja megkötni szerződését. Ügyfélkapu hiányában a Diákhitel Direkt felületéről indítható a hiteligénylés, majd ezt követően a kinyomtatott szerződést a Pénzügyi PartnerPontok egyikén lehet leadni.

A kormány múltheti döntése alapján a Diákhitel Központ is törlesztési moratóriumot hirdet a fennálló diákhitel tőke- és kamattartozás tekintetében minden ügyfele számára december 31-ig. Természetesen önkéntesen a moratórium ideje alatt is törleszthető a tartozás, a társaság ezt minden esetben elszámolja.
diákhitel

Szóljon hozzá!

Hirdetés