Többet kell fizetni a csomagokért a Magyar Postánál

MTI

2020.05.15. 10:56

Többet kell fizetni a csomagokért a Magyar Postánál
A lakossági csomagok többsége 2 kilogramm alatti

Elsősorban a nemzetközi légi szállítási díjak ugrottak meg.

A Magyar Posta  június elsejétől átlagosan 6 százalékkal emeli a belföldi és a nemzetközi csomagfeladás díjszabását a költségek növekedése és a nemzetközi szállítási díjak drasztikus emelkedése miatt. 

A társaság május 15-i közlése szerint továbbra is elérhető az MPL Postacsomag, díja az üzleti alapon nyújtott MPL üzleti csomag szolgáltatási díjánál 12 százalékkal kedvezőbb. Két kilogrammos súlyhatárig az MPL Postacsomag 110 forinttal lesz drágább, az MPL Üzleti Csomag pedig 115 forinttal házhoz szállításnál és 55 forinttal a csomagautomatára feladott küldeményeknél.

A lakossági csomagok többsége kisebb súlyú, a teljes feladott volumen mintegy kétharmada 2 kilogramm alatti, ennél a kategóriánál a drágulás 100 forint körüli.

A nemzetközi csomagszolgáltatásban az átlagos áremelkedés a belföldi szolgáltatásokat meghaladó mértékű lesz, tekintettel arra, hogy a nemzetközi költségek, köztük kifejezetten a légi szállítási díjak jelentős mértékben emelkedtek március óta. A szállítási díjak több viszonylatban is 3-4-szeresére nőttek, ennek eredményeként a nemzetközi szolgáltatások díjai átlagosan 15 százalékkal emelkednek. Az Európai Unió országaiba címzett csomagküldemények lakossági feladási díja átlag alatt, 12 százalékkal drágul.

A nemzetközi csomagfeladás díjait a Magyar Posta a veszélyhelyzet elmúltával felülvizsgálja.
Magyar Postacsomagküldés

Szóljon hozzá!

Hirdetés