Rétvári: egyre több magyarnak van félretett pénze

MTI

2020.06.22. 19:40

Rétvári: egyre több magyarnak van félretett pénze

Az államtitkár kijelentette, Magyarország stabilabb helyzetben van, mint tíz évvel ezelőtt.

Hirdetés

Négymillióval nőtt az elmúlt tíz évben azoknak a száma, akiknek van tartaléka egy váratlan kiadásra – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára június 22-én. Rétvári Bence azt mondta: Magyarország sokkal stabilabb helyzetben van, mint tíz évvel ezelőtt, és ez a többi közt a kormány családokat támogató intézkedéseinek köszönhető. A munkanélküliség a tíz évvel ezelőtti 12 százalékról mára 3,5 százalékra csökkent. Az Európai Unió statisztikai hivatala, az Eurostat szerint is 10 év alatt 1,5 millióval – 60 százalékkal – csökkent a súlyos anyagi nélkülözésben élők száma.

Míg 4 millióval – 55 százalékkal – csökkent azoknak a száma, akik nem engedhetnek meg maguknak váratlan kiadásokat.

Az Emmi parlamenti államtitkára hangsúlyozta: Magyarország az uniós források egy részét arra használja fel, hogy rászoruló családoknak tartós élelmiszert biztosít. Hozzátette, a csomagokat hónapról hónapra osztják ki a rászorulók között, azok kapják, akiknek a háztartásában háromévesnél fiatalabb gyermek él. Az államtitkár elmondta, hogy az élelmiszercsomag-program mellett munkahelyteremtési és képzési tanácsadást is tartanak.

A járványhelyzet miatt eddig a csomagokat vitték a rászoruló családokhoz, most visszatértek ahhoz a gyakorlathoz, hogy a családok jönnek értük.
Rétvári Bencemegtakarítás

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés