Hogyan és hol találjunk villanyszerelő vállalkozót?

civishir.hu

2020.07.07. 14:40

Hogyan és hol találjunk villanyszerelő vállalkozót?

Ennél a szakmánál végképp nem szabad kontárkodni.

Hirdetés

Nem véletlenül épült be a köznyelve és a köztudatba a mondás: a szükség nagy úr. Bátran mondhatjuk: áramszünetnél, egyéb elektronikai hibánál a lehető legnagyobb úr. Köszönhető ez annak, hogy olyan szerencsés korban élünk, amiben teljesen természetes a hűtőszekrény működése, az egy mozdulattal kapcsolható fényforrás vagy villanytűzhely. Az elektromosság életünk valamennyi színterén jelen van – ha azonban valamilyen oknál fogva hirtelen még sincs, nagyon-nagyon tud hiányozni – ilyenkor itt tudunk segítséget kérni.

Nézzék csak meg a közösségi oldal települési csoportjait! Naponta több bejegyzés szól arról, hogy minél előbb szakembert/szerelőt keresnek, aki lehetőleg azonnal a helyszínre siet, és nem aranyáron dolgozik. Nem könnyű manapság ilyet találni. A felhasználók dicséretére legyen mondva: laikusok a villanyszerelésbe (szerencsére!) viszonylag ritkán fognak bele, hiszen tudják, hogy ennél a szakmánál végképp nem szabad kontárkodni, hiszen minden hozzá nem értő az életével játszik, aki például hozzányúl egy konnektorhoz.

Villanyszerelő segítségére gyakran lehet szükség egy háztartásban – és nem csak komplett lakásfelújításoknál, hanem apró, akut problémák fellépésénél is, nézzük csak a legfontosabbakat:

  • Elektromos zárlat keresése és megszüntetése.
  • Biztosítéktábla cseréje, korszerűsítése.
  • Lámpák, kapcsolók, konnektorok felszerelése, cseréje.
  • Bojler felrakása, bekötése (akár vizes bekötéssel együtt) – nagyon fontos, hogy egy kézben legyen a két szakma, mert rengeteg bosszúságtól kímélhetjük meg magunkat, ha a két szerelő egymásra mutogat, ha valami probléma merül fel a használatbavétel után.
  • Elektromos tűzhely, elektromos sütő bekötése (ha szükséges, kábelezése), garancialevél érvényesítéssel.
  • Életvédelmi relé (FI-relé) beépítése. Ez a relé kizárja az áramcsapás esélyét. Érdemes beépíttetni minél előbb, hisz komoly anyagi károktól menthet meg minket és az életünket is védi.
  • Régi, elhasznált elektromos vezetékek cseréje. Ez azért nagyon fontos, hogy a falon belüli régi vezeték ne tudjon kigyulladni, átégni. Sok lakásban sajnos még régi, elavult vezetékek vannak a falakban, amik nem biztonságosak, és nagyobb terhelést nem bírnak.
  • Régi elektromos hálózat modernizálása: ez azért nagyon fontos a háztartásokban, hogy kizárjuk az elektromos problémákat, biztosítsuk a lakás elegendő teljesítményű áramellátását és a hálózatra kapcsolt áramfogyasztó berendezések megfelelő működését.
  • Érintésvédelmi problémák megszüntetése.
  • Elosztótáblák javítása, biztosítékok és automata relék cseréje – ezek mind szaktudást, avatott kezet igényelnek.

https://fix.qjob.hu/villanyszerelok oldalon rövid idő alatt – hasznos szűrők segítségével, közvetítő nélkül – találhat mestert bárki. Kérjen árajánlatot elektronikus formában, és válassza ki az önnek legmegfelelőbb szakembert!

PRvillanyszerelő

Szóljon hozzá!

Hirdetés