A legtöbb beruházás már Dél-Korából érkezik Magyarországra

2020.07.27. 16:43

A legtöbb beruházás már Dél-Korából érkezik Magyarországra
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Ju Mjung Hi dél-koreai kereskedelmi miniszter találkozója Szöulban (Fotó: mti)

Szijjártó elmagyarázta, hogy miért.

Hirdetés

Több százmillió eurónyi beruházás érkezik Magyarországra a következő hónapokban Koreából - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Szöulban tett látogatása során az MTI-nek adott nyilatkozatában.

Tavaly évtizedek óta először nem Németországból érkezett a legtöbb beruházás hazánkba, hanem Dél-Koreából. Ennek oka Szijjártó Péter szerint az, hogy a legnagyobb dél-koreai elektromos akkumulátor-gyártó vállalatok úgy döntöttek, a világ legnagyobb e-akku gyárait Magyarországra hozzák.

Ezek a koreai vállalatok kifejezetten elégedettek a magyarországi körülményekkel, kifejezetten nagyra becsülik a politikai stabilitást, a magyar emberek munkaszeretetét, hozzáértését és szorgalmát, és kifejezetten nagyra becsülik Európa legalacsonyabb adóit, köztük Európa legalacsonyabb társasági adóját"

- jelentette ki a miniszter, aki hozzátette több, dél-koreai elektromos autóiparban aktív vállalat is úgy döntött, hogy további beruházásokat hoz Magyarországra, s ez csak az idén több száz millió eurónyi újabb dél-koreai beruházást jelent Magyarországon. "Ezáltal hazánk nemcsak a hagyományos időszakban, hanem az új, elektromos autókra alapuló időszakban is elmondhatja azt, hogy az európai autóipar zászlóshajója lesz - véli Szijjártó. Közölte: a beruházások Magyarország területén kiegyensúlyozottan fognak eloszlani, és több országrész is profitálni fog belőlük.

"A kereskedelmi forgalmunk három és fél milliárd dollárt ért el tavaly, és idén, dacára annak, hogy milyen nehézségek vannak a világgazdaságban, az év első négy hónapjában további 35 százalékkal nőtt a magyar export Korea irányába."

Dél-Koreai látogatása során Szijjártó Péter találkozott Kang Kjung Vha dél-koreai külügyminiszterrel, bilaterális találkozón vett részt Ju Mjung Hi kereskedelmi miniszterrel, valamint egyeztetett az SK Innovation, a Samsung SDI, a Doosan Solus és a Hankook Tire nagyvállalatok képviselőivel - írta az MTI.
gazdaságSzijjártó PéterDél-Korea

Szóljon hozzá!

Hirdetés