Hirdetés
Hirdetés

Sok családi házas várt erre!

| 2020. 09. 28. | 21:22:00
Palkovics László vissza nem térítendő támogatásról beszélt.
Sok családi házas várt erre!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az elmúlt három évben csak egy 90 százalékban hitelt, 10 százalékban önerőt megkövetelő uniós pályázatból lehetett a családi házak energiahatékonysági beruházásait, például napelem felszerelését megfinanszírozni. A napokban azonban fontos bejelentést tett Palkovics László. Az innovációs és technológiai miniszter egy szakkiállításon jelezte: olyan EU-s pályázat jön, mely révén 30-40 százalékos vissza nem térítendő támogatást is nyerhetnek a családi házak tulajdonosai napelemes rendszerek telepítésére.

A tárcavezető a GreenTech – Zöld energia és fenntarthatóság című szakkiállításon és konferencián azt mondta, hogy nemcsak hitellel, hanem vissza nem térítendő támogatással is szeretnék ösztönözni a megújuló energiaforrások használatát.

Az elképzelések szerint az energiaszolgáltatókat arra ösztönöznék, hogy a fogyasztóknál hatékonyabb legyen az energiafelhasználás, például okosmérők felszerelésével, ami az energetikai rendszerek átalakításának egyik legnagyobb projektje lesz – jelentette ki a miniszter.

Hirdetés
Hirdetés