Meghaladta a 4,5 milliót a foglalkoztatottak száma Magyarországon

MTI

2020.10.15. 08:30

Meghaladta a 4,5 milliót a foglalkoztatottak száma Magyarországon
A kép illusztráció. (Fotó: pixabay.com)

Az ipari termelés volumene 2,1 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól augusztusban.

Hirdetés

A foglalkoztatás mértéke augusztusra elérte a tavalyi szintet: több mint 4,5 millióan dolgoztak Magyarországon – mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára október 15-én reggel az M1 aktuális csatornán. György László a Központi Statisztikai Hivatal jelentését értékelve felhívta a figyelmet,

3,8 százalék volt a munkanélküliség, ami a harmadik legjobb adat az Európai Unióban.

Ugyanakkor augusztusban az ipari termelés volumene 2,1 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól. A munkanaphatástól megtisztított adatok szerint a termelés ennél jóval kisebb mértékben, csak 0,2 százalékkal csökkent, azaz lényegében az egy évvel korábbi szinten maradt. Úgy tűnik – fűzte hozzá –, hogy az exportkapacitások is versenyképesek, és a megrendelésállomány növekedése is bizakodásra ad okot. "A középtávon előttünk álló időszakról pedig azt mondhatjuk, hogy (...) Magyarország a tíz legjobb beruházási célpont között van, s közel négyezer milliárd forintnyi, a GDP-nk majdnem 10 százalékának megfelelő új beruházásról született döntés Magyarországon" – fogalmazott. A kormány arra számít – mondta –, hogy az ipar a következő hónapokban is képes lesz a tavalyi szintet hozni a koronavírus-járvány ellenére.

Szólt arról is, a gazdaságvédelmi akcióterv során a kormány megvédte a munkahelyeket, sőt újakat hozott létre; most és a jövőben elsősorban az új munkahelyek létrehozására helyezik a hangsúlyt, illetve a beruházásösztönző támogatásokra.
munkanélküliségmunkavállaló

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés