Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Borsodhoz két legközelebbi kaszinót érinti a kormány új rendelete

| 2020. 11. 12. | 15:12:00
Rogán Antal köthet szerződést az állam részéről a debreceni és a nyíregyházi kaszinókoncessziók ügyében.
A Borsodhoz két legközelebbi kaszinót érinti a kormány új rendelete
Hirdetés
Hirdetés

Kiemelt nemzetgazdasági érdekké minősítette a kormány november 12-től a játékkaszinó-üzemeltetést célzó koncessziós pályázatok kiírását és az ilyen szerződések megkötésére irányuló ajánlattételi eljárást a debreceni és a nyíregyházi, valamint a fővárosi, Pest megyei másodosztályú egységek vonatkozásában. A kiemelt nemzetgazdasági érdeket az állami bevételek hosszú távú biztosításával indokolja a november 11-i Magyar Közlönyben megjelent kormányrendelet

Ugyancsak egy november 11-i kormányrendelet a szerencsejáték szervezésére és működtetésére irányuló tevékenység – így a játékkaszinó-üzemeltetés – esetében a koncessziós pályázat kiírását, az ajánlattételi felhívás előkészítését és a koncessziós szerződés megkötését

a miniszterelnök kabinetfőnökéhez (jelenleg Rogán Antal) rendeli a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter (jelenleg Mager Andra) helyett.

Az ágazati miniszternek a jövőben a miniszterelnöki kabinetfőnök által megkötött koncessziós szerződés végrehajtásával, ellenőrzésével kapcsolatos feladatok, a szerződésből adódó jogok és kötelezettségek állami képviseletét kell gyakorolnia.
A rendeletet a már zajló koncessziós pályázati kiírások és a már megkötött szerződések esetében nem kell alkalmazni.

Egy idén elfogadott törvénymódosítás lehetővé teszi az állam számára, hogy ha egy koncessziós szerződés időtartamának a fele már eltelt, kiemelt nemzetgazdasági érdekből ajánlattételi eljárást folytathassanak le, koncessziós pályázatot írhassanak ki. 

Szima Gábor 2014 májusában nyerte el a debreceni és a nyíregyházi kaszinók üzemeltetési jogát 10 év időtartamra. Vagyis az ő esetében már letelt az szerződés időtartamának a fele. Nem kizárt, hogy a mostani kormányrendelet összefügg a debreceni üzletember távozásával a DVSC éléről, miközben a kaszinós cégeiből a Loki vonul ki 230 millió forint ellenében.

RaL

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés