A határon túli, százezres várost is könnyebb lesz elérni

Borsodihir.hu

2021.01.02. 17:06

A határon túli, százezres várost is könnyebb lesz elérni
Szabolcs megyében is felpörögtek az útépítések az utóbbi években (Fotó: MTI)

Újabb lépések a nagy útépítési projektben.

Hirdetés

Hirdetés

Nettó 105 millió forintért a RODEN Mérnöki Iroda Kft-vel szerződött a Nemzeti Infrastruktúra-fejlesztő Zrt. (NIF) egy mérnökségi telep engedélyes terveinek elkészítésére; a több mint 4 ezer négyzetméter alapterületű létesítmény a szintén megvalósítás alatt álló M49 gyorsforgalmi út mellett kap helyet.

A december 31-i Közbeszerzési Értesítő szerint a NIF a múlt hónap második felében kötött szerződést a munkára a fővárosi céggel. Az Ököritófülpös térségében tervezendő épület lesz a bázis, ahonnan a jelenlegi mátészalkai mérnökség működési területén található országos közúthálózatokat és az épülő M49 gyorsforgalmi utat üzemeltetik. A beruházás során egy, az Országos Rendőr-főkapitányság igényei szerint kialakított rendőrségi épületet szintén kialakítanak.

Az M49-es gyorsforgalmi út az M3-as autópályától kezdődik és a 49-es főúttal párhuzamosan tart a román határ felé. A cél gyorsforgalmi kapcsolat létrehozása a román oldalon található Szatmárnémetivel. Az M49-es út M3-astól Ököritófülpösig terjedő 25 kilométeres szakasz tervezési munkáját 2019 áprilisában nyerte el az Uvaterv Zrt. és az Unitef '83 Zrt. konzorciuma. Az Ököritófülpös-Csenger közötti 17 kilométeres szakasz tervezési tenderének esetében nemrég járt le a pályázati határidő.
közbeszerzésSzabolcs-Szatmár-BeregÖköritófülpösM49Szatmárnémeti

Leader3

Szóljon hozzá!

Hirdetés