Gáz: Európában is kiemelkedően olcsó Magyarország

MTI

2021.06.11. 11:11

Gáz: Európában is kiemelkedően olcsó Magyarország
10,40 eurócent kilowattóránként (Fotó: Freepik)

Húsz hónapja tartja elsőségét a magyar főváros.

Hirdetés

Hirdetés

A magyar lakossági fogyasztók továbbra is Európa legalacsonyabb energiaáraival kalkulálhatnak a végfelhasználói árinformációk szerint – közölte a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) májusi nemzetközi árösszehasonlító vizsgálata alapján június 11-én. A hivatal vizsgálata 27 európai uniós főváros, valamint Belgrád és London adatait vetette össze.

A nemzetközi sztenderdek alapján kidolgozott havi árösszehasonlítás az európai fővárosok villamosenergia- és földgáz árait mutatja be. Eszerint a lakossági fogyasztók számára biztosított földgáz átlagárát tekintve Budapest továbbra is őrzi a vezető pozícióját, azaz a vizsgált fővárosok közül itt a legolcsóbb a földgáz, 2,81 eurócent kilowattóránként. A tendencia 2019 szeptembere óta töretlen, így az elmúlt 20 hónapban folyamatosan Budapesten volt a legkedvezőbb a lakossági gázár – emelte ki az energiahivatal. 

A tájékoztatás szerint 2021 májusában a villamos energia lakossági átlagára Budapesten 10,40 eurócent volt kilowattóránként, ami a felmérésben szereplő fővárosok körében a második legalacsonyabb ár, míg az uniós fővárosok között a legolcsóbb.
BudapestEurópagázár

Leader3

Szóljon hozzá!

Hirdetés