Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A napelempályázat újdonsága: nulla gyerekre 1, négy gyerekre 4 pont jár

| 2021. 10. 19. | 10:16:00
Szigorítottak a feltételeken és módosultak az összeghatárok is.
A napelempályázat újdonsága: nulla gyerekre 1, négy gyerekre 4 pont jár
Hirdetés
Hirdetés

Pontosították a lakossági uniós napelempályázat feltételeit – ennek részletei az erre a célra létrehozott kormányzati oldalon jelentek meg október 18-án. Ennek értelmében két célra lehet 2,9 millió forinttól 11,3 millió forintig terjedően 100 százalékos támogatást nyerni. Az egy főre számított jövedelmi korlát összege (4,85 millió forint) nem változott, de közben egy új pontrendszer is bejött a képbe, amely már az adott ingatlan elhelyezkedését és az oda bejelentett gyermekek számát is figyelembe veszi – írja a portfolio.hu.

A pályázatokat december 6-tól lehet benyújtani.

Fontosabb kitételek

két különböző műszaki tartalom egyikére igényelhető támogatás: 
Tetőszerkezetre helyezett, saját fogyasztás fedezését célzó napelemes rendszer létesítése, VAGY
tetőszerkezetre helyezett, alább részletezett kapacitáskorlát mellett napelemes rendszer létesítése, fűtési rendszer elektrifikálása hőszivattyúval, villamosenergia tároló beépítése és nyílászáró cseréje.

  • Pályázók köre: az adott ingatlanban (rész)tulajdonnal rendelkező nagykorú természetes személy(ek egyike) adhat be kérelmet akkor, ha az ingatlanban (rész)tulajdonnal rendelkező személy(ek) 2020-as adóbevallásban szereplő együttes jövedelme egy főre vetítve nem haladja meg a 4,85 millió forintot
  • Az ingatlanban állandó lakcímmel rendelkező, 18 év alatti gyerekek száma szerint plusz pontszámok kaphatók (nincs gyermek: 1 pont, 1 gyermek: 2 pont, 2 gyermek: 3 pont, 3 vagy több gyermek:4 pont).
  • Fontos, hogy az ingatlan hol fekszik az országban: ha nem minősül kedvezményezett járásnak: 1 pont, ha csak kedvezményezett járás: 2 pontot kap, ha viszont fejlesztendő járásnak minősül, akkor 3 pontot kap.
  • Az elnyerhető támogatás a napelem tetőre szerelésekor legfeljebb bruttó 2 900 000 forint lehet, a fenti második cél esetén legfeljebb bruttó 11 300 000 forint. 
  • Támogatásban várhatóan 34 920 család részesül.
  • Pályázatokat négy ütemben, megyénként eltérő beadási időpontokkal, de rögzített megyei támogatási keretre lehet benyújtani.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés