Hirdetés

Majdnem a legszegényebbek vagyunk Európában

atv.hu

2022.06.21. 20:01

Majdnem a legszegényebbek vagyunk Európában
A kép illusztráció: pixabay.com

Voltunk már előrébb.

Hirdetés

Hirdetés

Az Európai Unió Statisztikai Hivatala szerint Magyarország a második legszegényebb állam az Európai Unióban. A magyar háztartások fogyasztása csupán az EU-s átlag 70 százalékát éri el. Ennél egyedül Bulgáriában rosszabb a helyzet - írja az atv.hu.

Tavaly januárban még rendkívül optimista volt a miniszterelnök: arról beszélt, hogy a koronavírus járvány után a magyar gazdaság és a fogyasztás is növekedésnek indul. Az Eurostat legfrisseb adatai szerint most nem ez a helyzet. Az országok ár- és bérszínvonala közötti különbségeket is figyelembe véve a magyarok egy főre jutó fogyasztása csupán az Európai Uniós átlag 70 százalékát érte el 2021-ben.

Molnár László, a GKI vezérigazgatójaemlékeztetett: 2010-ben Magyarország ezen a fogyasztási listán még 3 hellyel állt előrébb. 11 év alatt ugyan 36 százalékkal nőtt a fogyasztás, de ez Közép-Kelet Európában az utolsó helyre elegendő. 

Sándorfi Balázs pénzügyi elemző szerint ugyanakkor vannak olyan területek is, ahol nem a sor végén kullogunk. Magyarország a lakosság eladósodottsága lényegesen kisebb, mint Lengyelországban, Csehországban, Szlovákiában.

szegénység

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés