Hirdetés
Hirdetés

Világhírű cég támogatja a Miskolci Egyetemet

| 2016. 07. 21. | 19:41:00
Duális mesterképzést is tervez.
Világhírű cég támogatja a Miskolci Egyetemet
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sikeresen zárult a Bosch leginkább az autóiparban elterjedt, úgynevezett lean típusú vállalatszervezési és -irányítási rendszert oktató képzésének második tanéve a Miskolci Egyetemen, ahol 2017 őszén várható egy önálló, kétéves duális lean mesterképzés beindítása is

– közölte a Bosch csütörtökön az MTI-vel.

A közlemény szerint a Miskolci Egyetem, a Robert Bosch Energy and Body Systems Kft., valamint a Lean Enterprise Institute Hungary együttműködésében 2014 őszén elindított Bosch Lean Akadémia hallgatói a lean ismereteken túl egy világcég multikulturális környezetében elengedhetetlen készségeket - prezentáció tartása, projektmenedzsment, csapatmunka - is elsajátíthatták.

A pilot projekt harmadik évfolyama ősszel indul, legfeljebb 15 hallgatóval és 2017 őszén várható egy önálló, kétéves duális lean mesterképzés beindítása is – írták.

A hallgatók az elméleti oktatást a Miskolci Egyetemen kapják meg, ahol a Bosch szakemberei rendszeresen tartanak előadásokat, ezután szimulációs gyakorlatokon vesznek részt a Robert Bosch Energy and Body Systems Kft. által biztosított vállalati oktatótermekben. Ekkor még "laborkörülmények" között, valós üzleti veszteségek nélkül gyakorolhatnak, majd később a miskolci Bosch gyárban valós feladatok megoldásán dolgoznak, igazi értékteremtő projektek keretében. A diákokat szakmai osztályvezetők és egy vállalati szakemberekből álló mentorcsapat is segíti a Boschnál.

A Bosch csoport tavaly 150 millió forintot költött az oktatás támogatására Magyarországon

– közölte a vállalat.

Hirdetés
Hirdetés