Ózdi feladatsor: állj, fúj, mehet

police.hu

2016.10.15. 09:06

Ózdi feladatsor: állj, fúj, mehet
A kép illusztráció

Minden arra járó autóst megszondáztak.

Hirdetés

Az úgynevezett finn módszert alkalmazta a rendőrség Ózdon, az ellenőrzés ideje alatt elvégzett 1 324 alkoholszonda méréséből mindössze kettő volt pozitív.

A finn módszer lényege, hogy a megfelelően előkészített, kijelölt leállítási helyen az összes arra közlekedő ellenőrzése megtörténik és csak a járművezető esetleges alkoholfogyasztásának mértékére korlátozódik.

Amennyiben a jármű vezetője nem ittas, úgy azonnal tovább haladhat, míg pozitív eredmény esetén az érintetteket félreállítják, s velük szemben eljárás indul.

Az Ózdi Rendőrkapitányság az október 7-én végrehajtott közúti ellenőrzés eredményeként kiszűrt két sofőrrel szemben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében folyamatosak a közúti ellenőrzések, ahol a rendőrök kiemelt figyelmet fordítanak az ittas sofőrök kiszűrésére.

A megye útjain 2016. október 3. és 9. között 73 közúti közlekedési baleset történt, az okozók között pedig egy sofőr sem volt ittas. 

Az adott időszak alatt a járőrök összesen 28 ittasan volán mögé ülő sofőrt szűrtek ki a forgalomból mielőtt még közúti közlekedési balesetet okozhattak volna.

Ebből 14 járművezetővel szemben indult büntetőeljárás, akiknél a rendőrök a helyszínen azonnal bevonták a jogosítványukat, illetve 14 sofőrrel szemben indult közigazgatási hatósági eljárás. Többször is hangsúlyozni kell, hogy az ittas járművezetők kockázati tényezőt jelentenek a biztonságos közlekedés számára.

A főkapitányságnak éppen ezért elsődleges feladatai közé tartozik a közlekedésrendészeti feladatok maradéktalan ellátása mellett a közlekedés biztonságának megteremtése és további javítása. A közúti közlekedési balesetek számának csökkentése érdekében a főkapitányság kiemelt figyelmet fordít a prevenciós célokat szolgáló közúti ellenőrzések végrehajtására. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya felhívja a figyelmet, hogy aki ittasan vagy kábítószer hatása alatt járművet vezet, elfogadhatatlan kockázatot vállal, és mások életét is veszélyezteti!

Ózdittas vezetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés