Hirdetés
Hirdetés

Elítélték a tiszaújvárosi babakocsit elsodró kamionost

| 2017. 05. 08. | 20:42:00
A baba és nagymamája is meghalt.
Elítélték a tiszaújvárosi babakocsit elsodró kamionost
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Tiszaújvárosi Járásbíróság halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt folyamatban volt büntetőeljárásban hirdetett ítéletet május 8-án.

A bíróság által megállapított tényállás szerint 2015 szeptemberében a lengyel állampolgárságú vádlott a nyerges vontatóból és pótkocsiból álló járműszerelvényt vezette, amikor Tiszaújvárosban egy szervizút kereszteződésében jobbra kanyarodott, de nem adott elsőbbséget a kijelölt gyalogátkelőhelyen közlekedő babakocsit toló sértetteknek.

A gyermek édesanyjának sikerült elkerülnie a balesetet, azonban a jármű a babakocsiban lévő 17 hónapos gyermeket és a babakocsit toló nagymamát elsodorta, majd jobb első kerekével rajtuk áthaladt. A baleset következtében mindketten a helyszínen életüket veszítették.

A bíróság a vádlottat 3 év letöltendő fogházbüntetésre ítélte, és 4 évre eltiltotta a közúti járművezetéstől, valamint kötelezte a bűnügyi költség megfizetésére. Enyhítő körülményként értékelte, hogy a vádlott a cselekmény elkövetését beismerte.

Az ítélet nem jogerős, az ellen a vádlott és a védője a büntetés enyhítése érdekében fellebbeztek, míg az ügyész tudomásul vette a bíróság határozatát.

Hirdetés
Hirdetés