Hirdetés
Hirdetés

Hárommilliárdos foglalkoztatási program Miskolcon

| 2017. 10. 11. | 17:19:00
A fejlesztések eredményeként valós munkaerőpiaci igényeken alapuló képzési és támogatási rendszer jön létre.
Hárommilliárdos foglalkoztatási program Miskolcon
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Hárommilliárd forintos foglalkoztatási program indult Miskolcon - közölte a borsodi megyeszékhely polgármesteri hivatala október 11-én az MTI-vel. 

A közlemény szerint a programot az önkormányzat konzorciumban valósítja meg a megyei kormányhivatallal és a Miskolc Holding Zrt.-vel. A projekt százszázalékos támogatással, az Európai Unió és az állam hozzájárulásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

Az együttműködés célja, hogy a városban és annak vonzáskörzetében partnerségi kapcsolat alakuljon ki a munkaerőpiac érintett szervezetei, intézményei között, a valós munkaerőpiaci keresleten és kínálaton alapuló képzési, oktatási és humán fejlesztési, illetve foglalkoztatási programok valósuljanak meg.

A polgármesteri hivatal közlése szerint a Miskolc Holding Zrt. létrehozott két irodát a projekt szolgáltatásait igénybe vevő munkáltatók és a munkakeresők kiszolgálására. Itt tanácsadók készítik fel a jelentkezőket a képzések elvégzésére, munkavállalásra, mindezt személyes mentori tevékenységgel egészítik ki.

Hangsúlyozták: a program társadalmi-gazdasági jelentősége, hogy a vállalatok új, megfelelően képzett munkaerőhöz jutnak, a célcsoportokban csökkenhet a munkanélküliség, nőhet a foglalkoztatottság, ami gazdasági növekedéshez vezethet, biztosabb társadalmi háttérrel. A fejlesztések eredményeként valós munkaerőpiaci igényeken alapuló képzési és támogatási rendszer jön létre, fenntartható módon javítva a város foglalkoztatási mutatóit - írták. 

Hirdetés
Hirdetés