Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Emléktáblát kapott Miskolcon a felvidéki kisebbségi politikus

| 2017. 11. 03. | 18:34:00
Grosschmid Géza polgár, tudós és igaz magyar hazafi volt egy személyben.
Emléktáblát kapott Miskolcon a felvidéki kisebbségi politikus
Hirdetés
Hirdetés

Emléktáblát avatott Grosschmid Géza felvidéki kisebbségi politikus, szenátor és miskolci királyi közjegyző tiszteletére a Magyar Országos Közjegyzői Kamara a miskolci városháza falán november 3-án, pénteken. 

Az ünnepséget követően bemutatták a Grosschmid Géza közéleti és szakmai pályafutását feldolgozó, a Közjegyzői Akadémia Kiadó gondozásában megjelent könyvet is. 

A közjegyzői kamara által az MTI-hez eljuttatott közlemény szerint a Magyarország kassai főkonzulja, Haraszti Attila fővédnökségével megtartott rendezvényen Török Dezső, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Közgyűlés elnöke azt mondta: Grosschmid Géza polgár, tudós és igaz magyar hazafi volt egy személyben.

- Ízig-vérig kassai polgár volt, aki valószínűleg sosem hagyta volna el szeretett szülővárosát, ha a sors nem kényszeríti erre - tette hozzá Török Dezső. Kiemelte: Miskolc és Borsod vármegye sok felvidéki menekülthöz hasonlóan nagy megbecsüléssel fogadta be Grosschmid Gézát.

Tóth Ádám, a Magyar Országos Közjegyzői Kamara elnöke beszédében kiemelte: Grosschmid Géza életének üzenete, hogy hős az is, aki a hétköznapok küzdelmében helytáll és nem rest tenni családjáért, városáért, nemzeti közösségéért. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés