Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Innovációs centrumot hoznak létre Miskolcon

| 2017. 12. 22. | 18:26:00
Aláírták a megállapodást a Miskolci Egyetemmel.
Innovációs centrumot hoznak létre Miskolcon
Hirdetés
Hirdetés

Innovációs centrumot hoz létre a Miskolci Egyetem és a város önkormányzata - a megállapodást december 22-én írták alá a borsodi megyeszékhelyen.

Az önkormányzatnak az MTI-hez eljuttatott tájékoztatása szerint elérkezett a negyedik ipari forradalom ideje, az automatizálás és az információs technológia egyre erősebb összefonódása új kihívásokat jelent, ezért természetes, hogy a város és az egyetem együttműködési megállapodást köt.

Azt írták, "egyet akarnak", egy fejlődő, modern, az újdonságokra, új technológiák befogadására képes 21. századi Miskolcot, amely részese és nyertese lehet a negyedik ipari forradalomnak.

A közlemény szerint Miskolc ma erős és sikeres város, a legmodernebb technológiákat alkalmazó nagy, nemzetközi vállalatok jöttek és jönnek ide, ipari és gazdasági központként százezreknek adnak munkát, megélhetést. Ahhoz, hogy ez a jövőben még inkább így legyen, újításokra és a fiatalokra van szükség.

 Az egyezmény újfajta együttműködés keretét adja, a város és az egyetem közösen dolgozik majd azért, hogy új, Magyarországról még hiányzó iparágak települjenek Miskolcra, a cél, hogy magas hozzáadott értékű termelés, a legdinamikusabban növekvő, innovatív gazdasági ágazatok honosodjanak meg a városban.

Az önkormányzat és az egyetem olyan gazdasági környezet megteremtésén dolgozik majd közösen, amely nem csak a termelés, hanem a kutatás-fejlesztés számára is vonzó. Ennek érdekében innovációs centrumot létesítenek, amely "helyszíne és motorja is lesz egyben a kutató-fejlesztő és gazdaságélénkítő tevékenységeknek. 

A megállapodás kitér az oktatás megújítására is, az egyetem és a város a régió legkorszerűbb oktatási intézményi modelljét kívánja létrehozni Miskolcon; olyan oktatási rendszert építenek ki, amely szolgálja az ipar érdekeit, egyben felkészíti a diákokat arra, hogy képesek legyenek megfelelni a negyedik ipari forradalom követelményeinek. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés