Hirdetés

Négyszáz ember új munkahelye épülhet Miskolcon

vg.hu

2017.12.12. 09:46

Négyszáz ember új munkahelye épülhet Miskolcon
Fotó: yuasa.co.uk

Akkumulátorokat gyártó üzem létesül a városban.

Hirdetés

Miskolc déli részén kíván újratölthető gépjármű-akkumulátorokat gyártó üzemet építeni a japán GS Yuasa csoport leányvállalata, a GS Yuasa Magyarország Kft. – tudta meg a Világgazdaság.

A társaság a beruházás első ütemében egy több csarnokból álló összeszerelőt létesítene. A tervezett beruházás nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánítása folyamatban van, az erről szóló kormányhatározat várhatóan 2017 decemberében vagy 2018 januárjában születik meg az előzetes környezetvédelmi vizsgálatról nyilvánosságra hozott dokumentum szerint.

Az akkumulátor-összeszerelő építése nagyjából kilenc hónapot venne igénybe, a termelés pedig várhatóan 2018 szeptemberében indul.

Az összeszerelő üzemegység mintegy 400 új munkahely létrehozásával jár.

Az üzem napi 24 órában termelne. A GS Yuasa a miskolci üzeméből kívánja kielégíteni a magyarországi és más európai autógyárak újratölthető akkumulátorok iránti keresletének egy részét.

Az építési helyszín a Pesti útról megközelíthető bevásárlóközponttól keletre található, a szabályozási terv szerinti kereskedelmi, szolgáltató és gazdasági zónában. Közvetlen közelében beépítetlen területek vannak, tőle keletre – a vasúton túl – általános mezőgazdasági terület fekszik.
Miskolcberuházásakkumulátor

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

Ez is érdekelheti