Hirdetés

Elköszön a miskolciak gyönyörű büszkesége

borsodihir.hu

2018.01.06. 10:20

Elköszön a miskolciak gyönyörű büszkesége

Hat hét alatt több tízezer utasa volt.

Hirdetés

A karácsonyi hangulatot árasztó, kívül-belül feldíszített miskolci adventi villamossal utoljára január 6-án, szombaton találkozhatnak, utazhatnak azok, akik még eddig nem tették meg – áll a Miskolci Közlekedési Vállalat közleményében.

Az MVK Zrt. 202-es szerelvénye, azaz Miskolc Adventi Villamosa évről évre egyre népszerűbb, 2017-ben egy nemzetközi szavazáson elsöprő fölénnyel, a szavazatok 80 százalékát megszerezve elnyerte Európa legszebb adventi villamosa címet. A miskolci szerelvény a szavazáson maga mögé utasította Németország, Ausztria, Csehország, Szlovákia, Svájc és Lengyelország összesen 16 városának adventi villamosát.

A miskolci adventi villamos népszerűsége látható volt az utasok visszajelzésein, a legnépszerűbb közösségi oldalon történő megjelenésekben, hozzászólásokban, a helyi és az országos média érdeklődéséből és a szerelvényen utazók számából is. A hat héten keresztül közlekedő, több tízezer utast szállító villamos legnépszerűbb eleme az elvarázsolt kastélyt idéző, igazi meghittséget sugárzó belső kialakítása volt. Miskolc város adventi villamosa a helyi közlekedési vállalat Facebook-oldalán is rengeteg elismerést szerzett, a róla szóló posztokra közel 5 000 lájk érkezett és több mint 2 200-an osztották meg ezeket a bejegyzéseket.

Az adventi villamoson utazókat ismét több program várta, december 5-én a Mikulás szállt fel krampuszával együtt, aki utazás közben apró ajándékokkal lepte meg a gyerekeket. December 3-én, 10-én és 17-én a Kávéház zenekar és vendégei köszöntötték énekkel az utasokat.

Az adventi villamos most búcsúzik, köszöni minden utasának, hogy vigyáztak rá, és legközelebb 2018. december 1-jén, vasárnap gördül ki újra – talán új meglepetésekkel – a miskolci közlekedési vállalat remízéből, hogy ismét örömöt szerezzen a kicsiknek és nagyoknak egyaránt.
Miskolcadventi villamos

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

Ez is érdekelheti

    Hirdetés