Hirdetés

Hosszú kerékpárút épül Mezőkövesd és a Bükk között

MTI

2018.01.13. 15:51

Hosszú kerékpárút épül Mezőkövesd és a Bükk között

2020-ra ígérik.

Hirdetés

Kerékpárút épül mintegy 20 kilométer hosszúságban Mezőkövesd és Bükkzsérc között, a hozzá kapcsolódó mezőkövesdi közösségi közlekedésfejlesztéssel együtt 1,7 milliárd forintból – jelentette be Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium államtitkára pénteken sajtótájékoztatón Mezőkövesden.

Az államtitkár, aki a dél-borsodi térség fideszes országgyűlési képviselője is, azt mondta: a kerékpárútnak és a mezőkövesdi beruházásnak köszönhetően olyan fejlesztés indulhat el pályázati támogatásból, amely a települések turisztikai értékeire, adottságaira alapoz. Ilyenre Dél-Borsodban még nem volt példa, annak ellenére, hogy számos, jelentős fejlesztés valósult már meg a térségben – tette hozzá.

A 20 kilométer hosszú kerékpárút növeli a térség idegenforgalmi értékeit, az Eger és Miskolc között megépülő 43 kilométer hosszú kerékpárúttal egy 60 kilométeres kerékpárút jön létre – hangoztatta Tállai András. 

A projekt keretében a vasútállomás közelébe kerül a mezőkövesdi buszpályaudvar, itt fedett forgalmi központot alakítanak ki, a városi rendelőintézet előtt pedig körforgalmi csomópont készül - mondta Fekete Zoltán, Mezőkövesd polgármestere. A kivitelezés befejezése 2020-ra várható - tette hozzá.

Révész Máriusz, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium kerékpározásért és aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztosa ezen a héten jelentette be, hogy újabb kerékpárutak építéséről döntött a kormány, a külterületi mintegy 1 100 kilométernyi magyarországi kerékpárút-hálózat üzemeltetését pedig a Magyar Közút Nonprofit Zrt. látja el a jövőben.

Hozzátette: a kerékpárutak építésére 3,6 milliárd forint forrás áll rendelkezésre, a kormánydöntés szerint a már engedéllyel rendelkező kerékpárutak kivitelezése elindulhat.
MezőkövesdkerékpárútBükkzsérc

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

Ez is érdekelheti