Hirdetés

Nagyon megy a Miskolc Holding

MTI

2018.01.10. 18:07

Nagyon megy a Miskolc Holding
Fotó: illusztráció

Egyre csak nő a cég vagyona.

Hirdetés

Csaknem duplájára nőtt a miskolci önkormányzati cégeket tömörítő Miskolc Holding Zrt. vagyona az elmúlt hét évben: a 2010. évi 55 milliárd forintról 2017. végére 101 milliárd forintra gyarapodott - jelentette be Kiss János (Fidesz-KDNP), a város alpolgármestere szerdán sajtótájékoztatón, Miskolcon.

A városvezető megfogalmazása szerint történelmi csúcson van a Miskolc Holding gazdálkodása, amely nem a lakossági tarifák emelésével érte el a vagyongyarapodást.

A miskolciaknak az utóbbi években nem kellett többet fizetniük sem a vízért, sem a fűtésért, 2012 óta pedig a tömegközlekedésben is változatlan a jegyek és bérletek ára. A holding és tagvállalatai csatlakoztak az országos rezsicsökkentési programhoz, amely révén a közüzemi tarifák 25 százalékkal mérséklődtek - ismertette Kiss János.

A vagyon jelentős növelése egyértelműen a cég felelős gazdálkodásának köszönhető - mutatott rá, megjegyezve: ezt a "politikát" a jövőben is követik.

Elmondása szerint a 101 milliárd forintos vagyont a holding úgy érte el, hogy a megtermelt vállalati jövedelmet és az elnyert pályázati pénzeket 2010 óta beruházásokra, fejlesztésekre fordítja.

Ennek eredményeként kicserélődött a villamospark és csaknem az autóbusz flotta is, jelentős összeget költött a cég a vízbázisok védelmére, fejlesztésére, a távhővezeték korszerűsítésére, az ipari park bővítésére, hogy a befektetők tudjanak hol letelepedni - sorolta az alpolgármester. Kitért arra, hogy míg a Miskolc Holding eredménytartaléka 2010-ben mínusz 346 millió forint volt, addig 2016-ra 6 milliárd 115 millió forintra duzzadt.

Hangsúlyozta: ezt a pénzt a tulajdonos önkormányzat nem vette ki, ehelyett további beruházásokra, fejlesztésekre, Miskolc fenntartható gazdasági fejlődésére, a közmű és energetikai szolgáltatás biztonságára fordíthatja. A cég ezt az utat járja a jövőben is - jelezte Kiss János.

MiskolcMiskolc Holding

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Hirdetés

Ez is érdekelheti