Hirdetés
Hirdetés

Nagyon megy a Miskolc Holding

| 2018. 01. 10. | 19:07:00
Egyre csak nő a cég vagyona.
Nagyon megy a Miskolc Holding
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Csaknem duplájára nőtt a miskolci önkormányzati cégeket tömörítő Miskolc Holding Zrt. vagyona az elmúlt hét évben: a 2010. évi 55 milliárd forintról 2017. végére 101 milliárd forintra gyarapodott - jelentette be Kiss János (Fidesz-KDNP), a város alpolgármestere szerdán sajtótájékoztatón, Miskolcon.

A városvezető megfogalmazása szerint történelmi csúcson van a Miskolc Holding gazdálkodása, amely nem a lakossági tarifák emelésével érte el a vagyongyarapodást.

A miskolciaknak az utóbbi években nem kellett többet fizetniük sem a vízért, sem a fűtésért, 2012 óta pedig a tömegközlekedésben is változatlan a jegyek és bérletek ára. A holding és tagvállalatai csatlakoztak az országos rezsicsökkentési programhoz, amely révén a közüzemi tarifák 25 százalékkal mérséklődtek - ismertette Kiss János.

A vagyon jelentős növelése egyértelműen a cég felelős gazdálkodásának köszönhető - mutatott rá, megjegyezve: ezt a "politikát" a jövőben is követik.

Elmondása szerint a 101 milliárd forintos vagyont a holding úgy érte el, hogy a megtermelt vállalati jövedelmet és az elnyert pályázati pénzeket 2010 óta beruházásokra, fejlesztésekre fordítja.

Hangsúlyozta: ezt a pénzt a tulajdonos önkormányzat nem vette ki, ehelyett további beruházásokra, fejlesztésekre, Miskolc fenntartható gazdasági fejlődésére, a közmű és energetikai szolgáltatás biztonságára fordíthatja. A cég ezt az utat járja a jövőben is - jelezte Kiss János.

Hirdetés
Hirdetés