Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ketten nyolc biciklit loptak Mezőkövesden

| 2018. 02. 07. | 10:18:00
Fiatalok.
Ketten nyolc biciklit loptak Mezőkövesden
Hirdetés
Hirdetés

Lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság egy 19 éves mezőkeresztesi fiatalemberrel és 16 éves társával szemben. A gyanúsítottak 2017 szeptemberében Mezőkövesden összesen 8 biciklit tulajdonítottak el, amelyeket eladtak. A „kerékkötőknek” könnyű dolguk volt, hiszen egy jármű sem volt lelakatolva. Volt olyan eset, amikor a páros elesett, a kerékpárt pedig hátrahagyva szaladtak tovább. Más alkalommal pedig az ellopott kerékpárt egy bokorba dobták, hogy később értékesíthessék.

Az ügyben indított nyomozást a Mezőkövesdi Rendőrkapitányság lezárta és az iratokat vádemelési javaslattal megküldte az ügyészségnek.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya felhívja a kerékpárosok figyelmét, hogy a biztonságos értékmegőrzés érdekében tartsák be a szakemberek legfontosabb intelmeit:

  • a biciklik lezárásához U-lakatot, vagy edzett szemekből álló acélláncot használjanak, és ne sodronyzárat vagy gyűrűs gerinclakatot,
  • a kerékpár vázát biztos tereptárgyhoz rögzítsék,
  • soha ne hagyják lezáratlanul a kerékpárt. 
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés