Hirdetés

Megelevenednek a hagyományok Miskolcon

facebook.com

2018.03.12. 15:45

Megelevenednek a hagyományok Miskolcon
Fotó: Magyar Állami Népi Együttes / Dusa Gábor (facebook.com)

Kihagyhatatlan a népzene szerelmeseinek.

Hirdetés

Különleges élményben lehet része, aki március 12-én este a Művészetek Házába látogat Miskolcon. A MAgyar Állami Népi Együttes felejthetetlen produkcióval készül.

A Verbunkos című előadás a magyar romantika korszakának nemzeti megújulási mozgalmát idézi fel a zene és tánc vonatkozásában. A beszélt nyelv rangján kezelt „nemzeti” zenét és táncot a kor társadalma nem etnikus fogalmakként kezelte, hanem nemzeti szintű „globalizációként” valósította meg, mint az egyes régiók egymástól eltérő hagyományai fölött álló közös nyelvezetet.

A Magyar Állami Népi Együttes műsora ennek a folyamatnak, a nemzeti tánc kialakulásának, majd a szájhagyományban való továbbélésének állít emléket.

Kultúra Erzsébet utalványt és kártyát, Edenred Ajándék- és Bevásárló kártyát, Edenred Kultúra és Sport kártyát, Szép Kártyát (Szabadidő MKB Bank, Szabadidő K&H Bank, Szabadidő OTP Bank), MKK Ajándékutalványt és bankkártyát elfogadnak.

Jegyek kaphatók: Miskolci Kulturális Központ központi jegyirodájában Rákóczi u. 2. Tel.: 46/508-844, 30/846-3009), az InterTicket országos jegyirodai hálózatában, a www.muhamiskolc.hu-n, valamint a JEGY.HU-n.
Miskolctánc

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

Ez is érdekelheti

    Hirdetés