Hirdetés

Pénzügyekről, korszerűen a Miskolci Egyetemen

MTI

2018.03.08. 14:25

Pénzügyekről, korszerűen a Miskolci Egyetemen
Fotó: illusztráció

Oktatási központot adtak át.

Hirdetés

Fintelligence pénzügyi oktatási centrumot adtak át csütörtökön a Miskolci Egyetemen, az avatáson Hornung Ágnes a Nemzetgazdasági Minisztérium pénzügyekért felelős államtitkára azt mondta, ez a központ minden szempontból a 21. század terméke.

A politikus úgy fogalmazott:

ez egy olyan tér, amely a pénzügyi edukációs tevékenységek méltó helyszínéül szolgálhat, elősegítheti az alapvető pénzügyi ismeretek terjesztését a régióban. A most felavatott modern kiállító- és előadóterem segíti élményszerűvé tenni a fiataloknak a pénzügyi ismeretek átadását, a fiatalok érdeklődésének felkeltése pedig alapvető. 

Hornung Ágnes a Miskolci Egyetemről szólva hangsúlyozta: a felsőoktatási intézmény a pénzügyi kultúrafejlesztésben is elöl jár, az egyetem gazdaságtudományi kara évek óta az egyik leghangsúlyosabb kutatási területként kezeli a témát, 2017-ben bevezette a pénzügyi kultúra tantárgyat.

A Fintelligence központ a lakossági pénzügyi tudatosság és az üzleti kultúra fejlesztését tűzte ki céljaként. Küldetése az új kutatási eredmények, az innovatív technológiák, a modern fizetési rendszerek folyamatos megismerése és a releváns ismeretek továbbítása, kommunikációja.

A miskolci campuson az országban elsőként megvalósult centrumot a tervek szerint továbbiak követik majd az ország nagyvárosaiban.

Miskolcmiskolci egyetempénzügyi ismeretek

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

Ez is érdekelheti

    Hirdetés