Hirdetés

Születésnapi sörbuli a Diósgyőri várban

facebook.com

2018.04.08. 13:05

Születésnapi sörbuli a Diósgyőri várban
Fotó: Diósgyőri vár, facebook.com

Négy napon keresztül ünnepelnek Miskolcon.

Hirdetés

Kóstoljon az ország legjobb söreiből, tanuljon sört kóstolni a mesterektől a Diósgyőri várban. Április 11-14 között négy napon keresztül ünneplik a Kisüzemi Sörfőzdék Egyesület 25. születésnapját.

Az egyesület már több mint húsz éve rendezi meg kétévente az egyre nívósabb sörversenyét, amelynek szigorúan szakmai része április 11-12-én zajlik. 

"A korábbiakban csak a szakmának szóló megmérettetés eredményeit, születésnapunk alkalmából, meg szeretnénk osztani minden érdeklődővel: egyesületünk tagjai a versenyre nevezett két legjobb sörét fogják kóstoltatni. Az érdeklődők ebből kifolyólag legalább 80 féle sört kóstolhatnak a helyszínen." - írják a Facebook-eseménynél.

A látogatók számára szóló Sörmustra pénteken indul,  melynek helyszíne a Diósgyőri Vár előtti Piactér lesz. A sörcsapok mögött a sörfőzdék arcai, a sörök „atyjai” adnak felvilágosítást a kóstolt nedűről, a sörfőzde jelenéről-múltjáról. A belépőjegyekkel, a korlátlan sörfogyasztás mellett jár a kóstoló-pohár is, így teljes kényelemmel élvezhető lesz a program.

A szórakoztatásról miskolci és távolabbi zenekarok gondoskodnak, hogy teljes legyen a fesztiválhangulat. A Sörmustra és a Sörcikkgyűjtők kiállítása még szombaton is tart, sőt szombaton a vár belépőjegy nélkül látogatható. Pénteken és szombaton a várban Kovács András úr a Sörcikkgyűjtők elnöke izgalmas sörtörténeti kalandozásokkal egybekötött tárlatvezetéseket fog tartani.

Jegyek elővételben 3 000 Ft-os áron lesznek válthatók (https://www.jegy.hu/program/kse-xii-nemzetkozi-sorverseny-es-sormustra-90518), a helyszínen 4 000 Ft-ért juthatunk belépőhöz, és a vele járó kellékekhez.
MiskolcDiósgyőri vár

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

Ez is érdekelheti

    Hirdetés