Borsodi fiatalok járnak jól

kolorline.hu

2018.05.23. 13:20

Borsodi fiatalok járnak jól
Fotók: kolorline.hu / Kovács Loretta

Új lehetőségek várnak rájuk.

Hirdetés

Hirdetés

Vegyipari kihelyezett tanszéket hozott létre a felsőfokú szakmai képzés támogatására a BorsodChem Zrt. és a Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Kara. Az alapításról szóló együttműködési megállapodást május 23-án, szerdán a borsodi vegyipari vállalatnál írták alá a felek.

A BorsodChem Vegyipari Kihelyezett Tanszék alapításának célja a BorsodChem és a Debreceni Egyetem több évtizedes kapcsolatának még szorosabbá fűzése volt.

Az eddigi együttműködés keretében a vegyipari vállalat lehetőséget biztosított a Debreceni Egyetem hallgatóinak gyárlátogatáson való részvételre, szakmai gyakorlatra, szakdolgozati konzultációra, valamint részt vett a duális képzésben is, míg az egyetem rendszeresen megjelenési lehetőséget nyújtott a BorsodChemnek a pályaorientációs rendezvényeken, valamint szakmai támogatásával hozzájárult különböző projektek megvalósításához.

Ez a sokoldalú együttműködés a kihelyezett tanszék megalapításának köszönhetően a tervek szerint kibővül kihelyezett órák és konzultációk tartásával, a BorsodChem részéről vendégelőadó szakemberek delegálásával, és a szakmai együttműködés magasabb szintre emelésével. Varga Béla, a BorsodChem HR és Kommunikációs igazgatója szerint: a kihelyezett tanszék megalapításával egy nagy hagyományokkal rendelkező és az összes érintett fél számára egyaránt gyümölcsöző együttműködésre került korona. A BorsodChem mindenkor elkötelezett a közép- és felsőfokú szakmai képzés támogatása iránt, és ennek egy nagyon hatékony formáját képviseli a most megalapított tanszék.

A Debreceni Egyetem Természettudományi és Technológiai Kara kiemelten fontos területként kezeli az iparági kapcsolatokat, melynek a kihelyezett tanszékeken keresztül jelentős szerepet játszanak a TTK oktatási profiljában.

Képzéseink ipari beágyazottsága és az arra épülő minőségi gyakorlatorientált oktatás az elsődleges feltétele annak, hogy hallgatóink versenyképes tudással léphessenek ki a munkaerőpiacra - hangsúlyozta Kun Ferenc dékán.

A kari vezető hozzátette: a Vegyipari Kihelyezett Tanszék rugalmas szervezeti keretet biztosít az együttműködés további elmélyítéséhez mind az oktatás, mind pedig a kutatás-fejlesztés-innováció területén. A kihelyezett tanszék segítségével a BorsodChem speciális vegyipari tudása, kompetenciái nemcsak a duális képzésben résztvevő hallgatókhoz jutnak el, hanem abból a vegyészmérnök képzésünk egésze tud majd profitálni.

Az együttműködés nyomán elsősorban a kémiai technológiához, a vegyipari művelettanhoz, valamint az MDI, TDI és PVC anyagok és speciális vegyipari termékek gyártásához kapcsolódó ipari módszereket és technológiákat ismerhetik meg a hallgatók.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Ez is érdekelheti

Hirdetés