Hirdetés

Finom kis program: kezdődik az Avasi Borangolás

borsodihir.hu

2018.05.15. 10:15

Finom kis program: kezdődik az Avasi Borangolás

Gasztrokultúra Miskolcon, magas fokon.

Hirdetés

Május 17-19-én hetedik alkalommal várják a fesztiválozókat a miskolci Avas hegy pincéiben, lankás pincesorain és az Avasi kilátó melletti ligetben, a Gasztroplaccon. A rendezvény három napján az utcák megtelnek helyi és vendég borászokkal az ország neves borvidékeiről, a kulináris élményeket neves gasztroműhelyek biztosítják, a jó hangulathoz a muzsikaszóról az utcazenészek mellett hazai sztárfellépők is gondoskodnak.

A Miskolczi Borbarátok Társaságának szervezésében megvalósuló VII. Avasi Borangolás idén több kísérő rendezvénnyel is színesedik. A Termelői napot a Technika Házánál rendezik meg, ami egyben az egyik kiinduló pontja is a fesztiválnak, a Civil Nap, ami a helyi civil szervezetek bemutatkozási lehetősége, az Erzsébet téren várja az érdeklődőket a szombati napon. A fesztivál helyet ad irodalmi estnek és színházi előadásnak is a Grund Pinceszínház jóvoltából és nagy érdeklődés előzi meg Dr. Csernus Imre és Aranyosi Péter pódiumbeszélgetését, akik könnyed stílusban osztják meg a hedonizmusról, borról, kávéról formált véleményüket.

A fesztivál első napján, csütörtökön egy különleges akusztikus koncert, a népdalokat mai stílusirányzatokban feldolgozó Kiss Kata Zenekar előadása lesz hallható az Avasi Református templomban, a Palóczy Emlékműnél Avasi Borest, a Bortanyán pedig Bükki Borok bemutatója lesz. A Református templom másik különleges eseménye Janicsák Veca péntek esti koncertje. A tavaly új helyszínként debütáló Avasi kilátó melletti ligetben a street food különlegességeket 8 beguruló büfékocsi biztosítja a Food Truck Konvoj jóvoltából. A finom falatok mellett természetesen széles bor- és pálinka kínálat és a Zip’s sörkülönlegességei is várják a piknikezni vágyókat, este pedig beindulnak a nagykoncertek, a pénteki sztárfellépő a Margaret Island, szombaton pedig a Compact Disco és a Quimby.

Az Avasi Borangolás a fesztiválpohár megvásárlása mellett továbbra is ingyenesen látogatható, de az Avasi Református templomban és az Avasi kilátónál tartandó koncertek belépőjeggyel vagy bérlettel lesznek megtekinthetők.

Jegyek elővételben a miskolci TourInform irodában és online is megvásárolhatók a www.borangolas.hu vagy a www.jegy.hu oldalon keresztül. A Borangolás idején jegyek a fesztivál különböző állomásain felállított infopontokon lesznek elérhetők.

További információk

https://www.facebook.com/avasiborangolas/
http://www.borangolas.hu/

MiskolcAvasAvasi Borangolás

Hirdetés

Hozzászólás

Hirdetés

Hirdetés

Ez is érdekelheti

    Hirdetés