Laborban túráztak a miskolci középiskolások

uni-miskolc.hu

2018.05.25. 14:40

Laborban túráztak a miskolci középiskolások
Fotók: uni-miskolc.hu / Lengyel Attila

Mintegy kétszáz érdeklődő jelent meg az eseményen.

Hirdetés

Hirdetés

Mintegy kétszáz középiskolás diák vett részt a Miskolci Egyetemen tartott Járműmérnöki Pályaorientációs Napon, amelyet a II. Nemzetközi Járműmérnöki és Autóipari Konferenciához kapcsolódóan rendeztek.

A diákokat Torma András rektor köszöntötte, majd Bihall Tamás, a BOKIK elnöke hívta fel a fiatalok figyelmét a műszaki képzés fontosságára. Ezt követően egy rövid előadás keretében az egyetemmel ismerkedtek meg a jelenlévők, majd Siménfalvi Zoltán dékán mutatta be a GÉIK-et és a kar képzéseit.

A bemutatkozás után labortúrákra indultak a diákok, amely során közelebbről is megismerkedhettek a Gépészmérnöki és Informatikai Karon folyó képzés kutatási hátterével. 

A műszaki tudományokhoz kötődő hallgatók a legjobbkor érkeztek a kampuszra, mivel ezekben a napokban nem csak a laborokat tekinthették meg, de megcsodálhatták a járműmérnöki konferencia alkalmából az egyetem több pontján is kiállított oldtimer autókat és motorkerékpárokat (köztük egy eredeti T-modellt), valamint a vezető gépkocsigyártók legújabb modelljeit is.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés

Ez is érdekelheti

Hirdetés