Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Oldtimer autók és állásbörze Miskolcon

| 2018. 05. 22. | 12:50:00
Második alkalommal rendezik meg az eseményt.
Oldtimer autók és állásbörze Miskolcon
Hirdetés
Hirdetés

Május 23-25. között rendezik meg a II. Nemzetközi Járműmérnöki és Autóipari Konferenciát a Miskolci Egyetemen. Hasznos és érdekes szakmai előadásokkal, oldtimer autó- és motorkerékpár-bemutatóval, valamint állásbörzével várják a szervezők az érdeklődő hallgatókat illetve szakembereket.

A hazai járműipar dinamikus fejlődésnek indult az elmúlt években, és ezzel párhuzamosan az iparágban foglalkoztatottak száma is emelkedett. A piaci igényekhez igazodva 2016-ban a Miskolci Egyetem is beindította a  járműmérnöki képzést, hiszen a fejlődő iparág és a hozzá kapcsolódó beszállítói terület egyre több szakembert igényel.

A II. Járműmérnöki és Autóipari Konferencia célja, hogy összefogja mind az egyetemi mind az ipari területek szakértőit, lehetőséget nyújtson a járműmérnök-képzés fejlesztésére, és bemutatkozási lehetőséget biztosítson a területen oktatók, kutatók és céges képviselők számára.

A rendezvény kiváló alkalom a nemzetközi kapcsolatok erősítésére is, hiszen nem csak magyarországi oktatási intézmények és cégek vesznek részt rajta, de  12 országból érkeznek szakemberek, hogy tudást és tapasztalatot cseréljenek a konferencia során. A három napos rendezvény során oldtimer autó- és motorkerékpár-bemutató is lesz, de a miskolci autószalonok is kiállítanak a legújabb modelljeikből. A fentieken túl május 24-én egy állásbörze keretében az egyetemi hallgatók számos régióbeli céggel – pl. ZF, Shinwa, Fireplace, Észak-Ferr, Bosch, Joyson (Takata) – is találkozhatnak a Díszaulában, hogy megismerjék álláskínálataikat.

Május 23-án és 24-én 9:00-15:00 között, valamint 2018. május 25-én 9:00-12:00 között minden órában régi Ikarusz busz indul a Miskolci Egyetemről a Centrumhoz. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés