Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Nem ússzuk meg felhőszakadás nélkül

| 2018. 06. 13. | 14:37:00
Elsőfokú figyelmeztetés, Borsodra is.
Nem ússzuk meg felhőszakadás nélkül
Hirdetés
Hirdetés

Szerdán is országszerte várható heves esőzés. Több megyére és a fővárosra szerdára is másodfokú figyelmeztetést adott ki felhőszakadás veszélye miatt a meteorológiai szolgálat.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat kedden az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésében azt írta: éjszaka nyugat, délnyugat felől zivatarrendszer éri el az országot, amely kelet, északkelet felé halad, és éjszaka átvonul felettünk, előtte helyenként lehetnek zivatarok. Heves zivatarokra is számítani kell, amelyeket károkozó, óránként 90-100 kilométeres szélroham, nagyméretű (2-5, kis eséllyel 5 centiméternél nagyobb) jég kísérhet. Emellett felhőszakadás is valószínű, és 50 milliméternyi eső is hullhat.

Szerdán napközben is több helyen várható zivatar, amelyet felhőszakadás, jégeső és erős vagy viharos szél kísérhet - tették hozzá.

A meteorológiai szolgálat szerdára másodfokú (narancs) figyelmeztetést adott ki felhőszakadás veszélye miatt Budapestre, Pest megyére, továbbá Baranya, Bács-Kiskun, Csongrád, Fejér, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád és Tolna megyére. Az ország többi területére elsőfokú figyelmeztetést adtak ki felhőszakadás veszélye miatt.

Emellett a fővárosra, Pest megyére, továbbá Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Fejér, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Tolna megyére a várható heves zivatarok miatt is elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés