Hirdetés
Hirdetés

Rettegésben tartotta és nem engedte szabadon volt élettársát

| 2018. 06. 01. | 19:00:00
Az encsi bíróság meghozta az ítéletét.
Rettegésben tartotta és nem engedte szabadon volt élettársát
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az Encsi Járásbíróság négy bűncselekmény elkövetésében is bűnösnek mondta ki azt a férfit, aki valamennyi bűncselekményt a volt élettársa sérelmére követett el azzal, hogy a nőt félelemben, rettegésben tartotta, és korlátozta szabadságában.

Az ítélet szerint a vádlott 2016 szeptemberében Encsen egy áruházi parkolóban találkozott volt élettársával, akit megkért, hogy szálljon be az autójába. A sértett ennek többszöri kérésre ugyan eleget tett, azonban rövid időn belül szóváltásba keveredtek. Ekkor a férfi a nő karját megragadva elindult az autóval úgy, hogy az oldalsó ajtó nyitva maradt, a sértett egyik lába pedig kilógott az autóból. A nő többször kérte, hogy álljon meg, azonban a vádlott bezáratta az ajtót a sértettel, majd nagy sebességgel továbbhajtott. A férfi csak a halmaji körforgalomnál engedte el, azzal a feltétellel, hogy a nő később felveszi vele a kapcsolatot. A sértett 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A vádlott korábban is követett el hasonló jellegű bűncselekményt, kapcsolati erőszak bűntettét a sértett sérelmére.

A bíróság a vádlottat személyi szabadság megsértésének bűntettében, testi sértés vétségében, garázdaság vétségében, és zaklatás bűntettében mondta ki bűnösnek a vádlottat.

A bíróság ezért őt 1 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását 3 évi próbaidőre felfüggesztette.

A bíróság súlyosító körülményként vette figyelembe a bűncselekmények számát, azt, hogy azokat próbaidő alatt, ugyanazon sértett sérelmére követte el, valamint, hogy az újabb bűncselekmények elkövetésében a vele szemben indult büntetőeljárások sem tartották vissza.

Az ítélet nem jogerős, azt az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője viszont 3 nap gondolkodási időt tartott fenn.

Hirdetés
Hirdetés