Brutális jégeső miatt félbeszakadt a triatlon-világkupa

MTI

2018.07.09. 11:22

Brutális jégeső miatt félbeszakadt a triatlon-világkupa
A versenyzők és a nézők sem voltak biztonságban. (Fotó: MTI)

Tiszaújvárosra nem voltak tekintettel az égiek.

A szervezők tájékoztatása szerint a pálya belesetveszélyessé vált, és a rendőrség is figyelmeztette őket, hogy a nézők sincsenek biztonságban. 

Lipták Tamás, a magyar szövetség (MTSZ) szakmai igazgatója elmondta az MTI-nek, hogy a versenybírók javaslatot tesznek a nemzetközi szövetségnek, hogy az olimpiai kvalifikációs sorozathoz tartozó állomás pontjait miként írják jóvá.

Négy magyar is érdekelt a férfiak döntőjéban: Bicsák Bence, Faldum Gábor, Lehmann Csongor és Tóth Tamás. 

A sportvezető emlékei szerint nemcsak hazai, de még külföldi világkupa-futamot sem szakítottak meg ilyen módon.

Pedig kora délután a nők még ideális időjárási körülmények között versenyeztek. A viadalon a brit Sophie Coldwell győzött (59:02 perc), a portugál Melanie Santos (59:18 p) és az amerikai Chelsea Burns (59:28 p) előtt. A döntő 30 résztvevője közül 22 teljesítette a távot, a magyarok közül Bragmayer Zsanett (1:00:02 óra) a 10., Kovács Zsófia (1:02:25 ó) a 20. helyen ért célba.

A női döntő után következett a tiszaújvárosi Triatlon Nagyhét fő attrakciója, a férfiak döntője, amelyben az első számot, az úszást még minden zavaró körülménytől mentesen rendezték meg, de utána már szakadó esőben kellett kerékpározniuk a versenyzőknek

Ez alaposan visszafogta a mezőny tempóját, ám még el sem érhettek a záró számig, a futásig, megérkezett a jégeső, a viadalt pedig félbeszakították.

A férfiaknál 90, a nőknél 59 triatlonos indult a világkupán, előbbiek között hét, utóbbiaknál hat magyarral. A tizenhárom hazai versenyző közül a szombati középdöntőt követően hatan jutottak a vasárnapi döntőbe.

A triatlonosok legközelebb a jövő hét végén Hamburgban mérik össze tudásukat a világbajnoki sorozat keretében, míg másnap az új olimpiai versenyszám, a vegyesváltó világbajnokságán.

A tiszaújvárosi Triatlon Nagyhét keretében megrendezett junior Európa Kupában a férfiaknál Karai Levente révén magyar siker született vasárnap, míg a nőknél a negyedik helyezett Soós Fanni bizonyult a legjobb hazai versenyzőnek.
jégesőtriatlonTiszaújváros

Szóljon hozzá!

Hirdetés