Hirdetés
Hirdetés

Elképesztő rendőri hajsza egy borsodi városban!

| 2018. 08. 14. | 12:47:00
Jogsi nélkül, bedrogozva száguldozott.
Elképesztő rendőri hajsza egy borsodi városban!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A büntetett előéletű férfi július 13-án az M3-as autópálya egyik pihenőhelyén várakozott, amikor rendőrök próbáltak vele szemben intézkedni – olvasható augusztus 14-én, a Központi Nyomozó Főügyészség közleményben.

Az elkövető a rendőri jelzésre menekülni kezdett, egy borsodi kisvárosban lassítás nélkül áthaladt egy kereszteződésen.

Eztuán gépkocsiját szándékosan balra kormányozva arra kényszerítette a szemből érkező autó sofőrjét, hogy az ütközés elkerülése érdekében térjen le az úttestről.

Majd a menekülő egy magánútra hajtott, a rendőri felszólításra továbbra sem állt meg, mi több, járművét 20-30 kilométeres sebességgel egy törzsőrmester irányába vezette.

A rendőr a sérülést úgy tudta elkerülni, hogy félreugrott. Az elkövető nekihajtott az útjában álló és a mögötte haladó szolgálati gépkocsiknak, mielőtt a rendőröknek sikerült volna megállásra kényszeríteniük.

A férfi érvényes vezetői engedély nélkül, kábító hatású anyag fogyasztása után vezette a járművet, a rendőrautókban pedig több mint félmillió forintos kárt okozott.

Az ügyészség a letartóztatásba helyezett férfit hivatalos személy elleni erőszakkal, közúti veszélyeztetéssel és rongálással gyanúsította meg, és indítványozta letartóztatásának meghosszabbítását.

A közlemény kitért arra is, hogy július 1-jétől kizárólag a Központi Nyomozó Főügyészség jár el a hivatalos személy elleni erőszak miatt indult ügyekben. A hatásköri változás óta eltelt másfél hónapban több eljárás indult jogszerűen intézkedő rendőrök sérelmére különféle eszközökkel elkövetett támadások miatt.

Hirdetés
Hirdetés