Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tíz házba tört be Miskolcon, a bukó ablak segítette

| 2018. 08. 10. | 16:19:00
Büntetett előéletű.
Tíz házba tört be Miskolcon, a bukó ablak segítette
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája egy hónapra elrendelte a letartóztatását annak gyanúsítottnak, aki a gyanú szerint 2018 júniusa és júliusa között a bukóra nyitva hagyott ablakokon keresztül tört be több lakásba, ahonnan értéktárgyakat és készpénzt vitt el, alkalmanként akár 1 millió forintot meghaladó értékben.

A férfi Miskolcon, főként Diósgyőrben és a Kilián városrészekben az elmúlt két hónapban 10 ingatlanból vitt el különféle ékszereket, használati tárgyakat, okiratokat, valamint készpénzt.

Legtöbbször az ott lakók által szellőztetés céljából bukóra nyitva hagyott ablakon keresztül jutott be a földszinti lakásokba. A gyanúsítottal szemben lopás bűntette miatt indult büntetőeljárás.

A gyanúsítottal szemben bűnösségének megállapítása esetén akár 7 és fél évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható, így a bíróság álláspontja szerint megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított a várható büntetéstől félve megszökne, elrejtőzne. A büntetett előéletű férfi jövedelemmel nem rendelkezik, ezért az sem kizárt, hogy szabadlábra kerülése esetén megélhetését hasonló jellegű bűncselekmények elkövetéséből fedezné. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés