Hirdetés
Hirdetés

A börtönnel zsaroltak meg egy mezőkövesdit

| 2018. 09. 06. | 20:18:00
Kétmilliót követeltek tőle.
A börtönnel zsaroltak meg egy mezőkövesdit
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Mezőkövesdi Járásbíróság ítéletet hozott azoknak a vádlottaknak a büntetőügyében, akik ellen zsarolás bűntettének kísérlete miatt indult büntetőeljárás.

Az ítélet szerint a másodrendű vádlott nő kölcsönt kért a sértettől, ám azt többszöri felhívás ellenére sem adta vissza. A nő találkozót beszélt meg a sértettel, hogy megadja a pénzt. A találkozóra a másodrendű vádlott az elsőrendű vádlottal együtt érkezett, majd mindhárman Miskolcra indultak. Útközben megálltak és a két vádlott néhány percre magára hagyta a sértettet. Előbb a másodrendű vádlott, majd a társa is visszatért az autóhoz. Az elsőrendű vádlott keze véres volt és egy 10 centi pengehosszúságú kés volt nála. Azt hazudta az autóban várakozó sértettnek, hogy a lakóházban lévők rájuk támadtak, ezért a késsel megszúrta egyiküket, aki ennek következtében meghalt. A másodrendű vádlott azt a látszatot keltette, hogy megrémült a történtek miatt, mintegy így igazolva a társa által elmondottakat. Később az elsőrendű vádlott megfenyegette a férfit, hogy „ő is sittre megy”, mivel tudomása van az emberölésről, a „lelépéshez” pedig 2 millió forintot kért tőle. A sértett megpróbálta összeszedni a pénzt, azonban rokonai tanácsára a kért összeget nem fizette ki, feljelentést tett.

A bíróság az elsőrendű vádlott férfit zsarolás bűntettének kísérlete miatt 2 év 8 hónap börtönbüntetésre, valamint 3 év közügyektől eltiltásra, másodrendű vádlott nőt bűnsegédként elkövetett zsarolás bűntettének kísérlete miatt 1 év 8 hónap börtönbüntetésre ítélte. A másodrendű vádlott büntetésének végrehajtását 2 évre felfüggesztette.

Hirdetés
Hirdetés