Hirdetés
Hirdetés

Álhír a sajószentpéteri körforgalom átadásának csúszása

| 2018. 09. 24. | 19:38:00
Hajmeresztő tartalommal írt valaki Facebook-posztot.
Álhír a sajószentpéteri körforgalom átadásának csúszása
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Ahogy arról korábban beszámoltunk, a közlekedők óriási zúgolódása mellett épül nyár közepe óta a körforgalom a 26-os számú főút sajószentpéteri szakaszán, az edelényi elágazásnál. Csúcsidőben 10-20 percet is állni kell a dugóban, annyira feltorlódnak az autók mindkét irányban (Kazincbarcika és Miskolc felé is), a menetrend szerinti autóbuszjáratok pedig rendszeresen késnek, de előfordul, hogy ki is marad járat.

A jelenlegi készültség szerint a forgalmat a csomópont már elkészült, déli oldalán engedik, ahol fél pályán, váltakozó irányban lámpás irányítás mellett haladhatnak, azaz inkább araszolhatnak a járművek. 

A napokban újabb néphergelő poszt jelent meg – szinte hajmeresztő tartalommal – a Facebookon a körforgalommal kapcsolatban. Egy férfi azt írta egy kazincbarcikai csoportba, hogy csúszik a körforgalom október végi átadása, ugyanis a 26-os és 27-es számú főút kereszteződésében évtizedek óta álló – most éppen zárva tartó, éppen eladó – vendéglátóegységet (az egykori Muskátli presszót, Fáraó sörözőt, most Fald fel Amerikát!) le kell bontani.

A Borsodihírt a Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztálya szeptember 24-én úgy tájékoztatta, a hír nem igaz, azaz a körforgalom átadása nem tolódik át az eredeti október végi időpont helyett novemberre.

- BCSH -

Szeptember 25-én 6 kilométeresre nőtt a kígyózó sor, átutazótól kaptuk a felvételt.

Hirdetés
Hirdetés