Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Álmában akarta elvágni volt felesége torkát Miskolcon

| 2018. 09. 28. | 10:51:00
Az egyik gyermek az asszony mellett aludt... Debrecenben folytatódik az ügy.
Álmában akarta elvágni volt felesége torkát Miskolcon
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Törvényszék szeptember 27-én ítéletet hirdetett, annak a letartóztatásban lévő vádlottnak az ügyében, aki álmában akarta elvágni volt felesége nyakát, majd ezt követően öngyilkosságot kísérelt meg.

A vádlott és a sértett korábban házastársak voltak. Válásukat követően gyermekeikkel továbbra is egy házban laktak Miskolcon. Kapcsolatuk azonban a vádlott féltékenysége miatt nagyon megromlott, az együttélés során a vádlott többször megfenyegette a sértettet, hogy megöli őt is és a gyermekeket is.

A vádlott – ígéretét betartva – egyik nap, a hajnali órákban bement a sértett által használt hálószobába, majd egy 15 centi pengehosszúságú késsel megvágta az alvó asszony nyakát.

A sértett azonban felébredt és kezével a kést eltolta magától. A vádlott ekkor elhagyta a hálószobát, az udvarra sietett és a nyakán önmagát is megsebesítette. Ekkor a házban tartózkodó gyermekek is felébredtek a sértett és a vádlott kiabálására, akik közül a legkisebb együtt aludt a sértettel a támadás idején.

A törvényszék a vádlottat védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt 10 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte.

A vádlott által elkövetett súlyos cselekmény akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető. A büntetés mértékének megállapításakor a bíróság enyhítő körülménykét értékelte a vádlott büntetlen előéletét, valamint a cselekmény elkövetése utáni közvetlen, öngyilkosságra irányuló magatartását. Hátrányára került értékelésre, hogy tettét a házban tartózkodó gyermekek jelenlétében követte el.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés