Hirdetés
Hirdetés

Elítélték az anyát, akinek kiesett a gyermeke az avasi panelból

| 2018. 09. 06. | 09:55:00
Az ötödik emeletről zuhant ki, a miskolci kórházban sokáig ápolták.
Elítélték az anyát, akinek kiesett a gyermeke az avasi panelból
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Törvényszék szeptember 5-én hirdetett ítéletet annak a vádlottnak az ügyében, akinek magára hagyott gyermeke kiesett az ötödik emeleti lakás erkélyéről.

Rács is volt. Csak nem szerelték fel

Az ítélet szerint a vádlott nő öt kiskorú (1, 4, 6, 8 és 9 éves) gyermekkel és élettársával Miskolcon, az Avasi lakótelepen lévő 5. emeleti lakásban élt. A vádlott és élettársa egy vasrácsot szereztek be, melyet az erkély korlátjára akartak felszerelni, ugyanis tudták, hogy az erkély veszélyes a gyermekek számára. A rácsot nem szerelték fel, azt az erkélyen, annak üvegezett korlátjához támasztva tárolták. 2017 augusztusában a vádlott négy gyermekekkel egyedül volt otthon, valamennyien a lakás erkélyes szobájában tartózkodtak, az erkélyre vezető ajtó nem volt bezárva. A vádlott kiment a szobából, a gyermekek felügyelet nélkül maradtak. A vádlott távollétében a 6 éves gyermek kiment az erkélyre, ahol az erkély korlátjához támasztott rácson felmászott, majd a korláton átbillent és az utca kövezetére esett. A gyermek életveszélyes sérülést szenvedett. 

A bíróság a vádlottat életveszélyt okozó gondatlanságból elkövetett testi sértés vétsége miatt

1 év fogházbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását 1 év próbaidőre felfüggesztette.

Enyhítő körülmény volt, hogy a vádlott büntetlen előéletű, a bűncselekményt beismerte, megbánta. 

A bíróság a vádlottat mentesítette a büntetett előélethez fűződő hátrányos következmények alól, mert az ezidáig tanúsított kifogástalan életvitele miatt arra érdemesnek találta.

Az RTL Klub Híradójában elhangzott, a gyermek életveszélyesen megsérült, hosszan ápolták a miskolci kórházban, de azóta már felépült.

Hirdetés
Hirdetés