Hirdetés
Hirdetés

Ilyen lesz a MOL 390 milliárdos üzeme Tiszaújvárosban + Látványterv!

| 2018. 09. 13. | 19:01:00
Kétszáz új munkahely jön létre.
Ilyen lesz a MOL 390 milliárdos üzeme Tiszaújvárosban + Látványterv!
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Amint arról beszámoltunk a Mol-csoport aláírta a ThyssenKrupp Industrial Solutions AG képviselőivel az 1,2 milliárd euróból (390 milliárd forint) létrehozandó poliolüzem tervezési, beszerzési és kivitelezési feladataihoz kapcsolódó szerződéseket, amellyel utolsó szakaszába lépett a vállalat történetének legnagyobb organikus beruházása.

A Mol közleménye szerint a beruházás 200 munkahelyet teremt majd Tiszaújvárosban, a Mol-csoport magyarországi petrolkémiai központjában.

Hernádi Zsolt MOL-vezér felidézte: a magyar kormány 131 millió euróval támogatja a beruházást, amelyet az Európai Bizottság is jóváhagyott. A Mol által választott technológia előnyeiről szólva kiemelte, a poliol gyártása során melléktermékként mindössze tiszta víz keletkezik. A világon ez a leghatékonyabb és legkörnyezetbarátabb technológia a területen – tette hozzá.

Hernádi Zsolt elmondta, hogy a Mol helyzete egyedülálló abban a tekintetben, hogy Kelet-Közép-Európában a vállalat lesz az egyetlen olyan szereplő, amely a kőolaj kitermelésétől kezdve a poliol előállításának minden szegmensében részt vesz. A társaság évente 200 ezer tonna poliolt fog előállítani, amivel rögtön szignifikáns szereplővé válik az 1,4 millió tonnára becsült európai piacon – mutatott rá. Az üzem a Mol közleménye szerint várhatóan 2021 második felében kezdi meg működését.

Hirdetés
Hirdetés