Mesés napot tartottak Ózdon

ozd.hu

2018.09.28. 11:37

Mesés napot tartottak Ózdon

Legendákkal telt meg a Városi Könyvtár.

A népmese napjáról emlékeztek meg a Városi Könyvtárban szeptember 27-én. Benedek Elek születésnapját 2005 óta ünnepelik, tiszteletére országszerte interaktív programokat tartanak.

Ebből az alkalomból Ózdra Csíki Lóránt mesemondó, kézműves látogatott el, aki különleges produkcióval készült, és foglalkozást is tartott négy általános iskola tanulóinak a könyvtárban.

A népmese a tapasztalat, a tudás szimbóluma és menedék is egyben. A történetekben bármi megtörténhet, hiába a gonosz sárkány vagy boszorkány, a végén mindig a legkisebb legényé lesz a királylány és a fele királyság. A megemlékezés célja, hogy a könyvtárosok, az óvónők, a pedagógusok és a mesével foglalkozó szakemberek, valamint a gyerekek és felnőttek ezen a napon megkülönböztetett figyelemmel forduljanak mind a magyar, mind más kultúrák legendái felé, hiszen ezek fontos építőkövei a személyiségfejlődésnek.

A Városi Könyvtárban egy egész hetes programsorozattal készültek a fiataloknak, az intézmény dísztermében négy általános iskola diákserege várta az előadást.
ÓzdVárosi Könyvtár

Szóljon hozzá!

Hirdetés