Hirdetés

Miskolc lesz az elsősegélynyújtás fővárosa

| 2018. 09. 08. | 12:28:00
A járőkelők is részesei lehetnek a versenynek.
Miskolc lesz az elsősegélynyújtás fővárosa
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Magyar Vöröskereszt immáron 47. éve szervezi meg felmenőrendszerű, Országos Elsősegélynyújtó Versenyét. A megmérettetés döntőjének ezúttal Miskolc belvárosa ad otthont.

A Borsod megyei megyeszékhelyen utoljára 20 évvel ezelőtt szervezték meg az eseményt.

Az országos döntőbe jutott csapatok (21 gyermek, 21 ifjúsági és 16 felnőtt csapat) egy 21 állomásos körpályán adnak számot elméleti és gyakorlati elsősegélynyújtó-ismereteikről - olvasható a Vöröskereszt közleményében.

Minden évben szeptember második hétvégéjén van az elsősegélynyújtás világnapja, mely idén szeptember 8-a, szombat. Így Miskolc több pontján élethű baleseti szituációkba cseppenhetnek nemcsak a versenyzők, de a járókelők is.

A Magyar Vöröskereszt ezzel is szeretné felhívni a hazai lakosság figyelmét az elsősegélynyújtás fontosságára.

A Vöröskereszt világszerte élenjár az elsősegélynyújtás oktatásában és népszerűsítésében. Ccélcsoport specifikus képzései és programja révén évente mintegy 100 ezer ember sajátíthatja el, és alkalmazhatja a mindennapokban az elsősegélynyújtás főbb lépéseit.

A hazai legnagyobb humanitárius szervezet már egészen kisgyermekkortól fontosnak tartja a baleset-megelőzés és elsősegélynyújtó ismeretek oktatását. A Magyar Ifjúsági Vöröskereszt bázis óvoda és bázis iskola programjai révén évente közel 40 ezer gyermek és iskolás ismerkedik meg az elsősegélynyújtás fontosságával, míg az „elsősegélynyújtás gyermekeinknek elnevezésű” tanfolyam, a gyermekekkel foglalkozó pedagógusoknak és családoknak kínál hasznos ismeretanyagot.

Hirdetés