Hirdetés

Most aztán mindenki moziba vágyik Miskolcon!

borsodihir.hu

2018.09.14. 08:04

Most aztán mindenki moziba vágyik Miskolcon!

Az Oscarra jelölt Napszálltát is bemutatják.

Hirdetés

Szeptember 14-én kezdődik a miskolci Jameson CineFest nemzetközi filmfesztivál, amelynek versenyprogramjában 19 alkotás szerepel, és ott lesz először látható Magyarországon Nemes Jeles László második nagyjátékfilmje, a Napszállta

A CineFest idén is erős válogatást ad a legjobb tengerentúli független produkciókból. A magyar filmek idei mezőnyében versenyez a CineFesten Szilágyi Zsófia Egy nap című drámája is, amelynek világpremierje Cannes-ban, az elsőfilmeket versenyeztető Kritikusok Hetében volt és a fesztiválról a nemzetközi kritikusok FIPRESCI-díjával tért haza.

A Jameson CineFest CineClassics-programjában három filmből álló válogatás szerepel a pályafutását amatőr filmesként kezdett Tímár Péter rendező alkotásaiból is. A fesztivál játékfilmes nagyzsűrijének elnöke az európai film egyik legfontosabb alakjaként számon tartott Krzysztof Zanussi lengyel filmrendező lesz.

A szervezők azt már korábban közölték, hogy Hildebrand István operatőr kapja a 15. Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál életműdíját.
MiskolcJamesonCinefest

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés