Hirdetés
Hirdetés

Nem vallanak a 86 éves nyéstai néni gyilkosai

| 2018. 09. 18. | 16:12:00
Miskolcon zajlik a büntetőper.
Nem vallanak a 86 éves nyéstai néni gyilkosai
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A Miskolci Törvényszék előkészítő ülést tartott a nyéstai emberölési ügyként ismertté vált büntetőperben. A vádirat lényege szerint az öt vádlott 2017. április 9-én éjjel azért ment a sértett lakásához, hogy tőle pénzt szerezzenek. Hárman bementek a házba, ketten az udvaron maradtak, figyelték, nem jön-e valaki. Az egyik vádlott az ágyban fekvő 86 éves sértettre egy vascsővel több ütést mért, minek következtében a sértett nő életét vesztette. Az elszenvedett sérülések különösen nagy testi és lelki gyötrelmet okoztak a sértettnek, akinek életét az azonnali orvosi ellátás sem menthette volna meg. A vádlottak a lakásból pénzt és élelmiszert vittek el. 

A vádlottakkal szemben nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés miatt folyik büntetőeljárás. A vádlottak letartóztatásban vannak, cselekményük akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető.

Az előkészítő ülésen a vádlottak egyike sem tett beismerő vallomást, ezért a bíróság tárgyalást tart az ügyben.

Az előkészítő ülésen a bíróság döntött a bizonyítási indítványokról és kitűzte a további tárgyalások időpontját. A büntetőper tárgyalása október 30-án folytatódik.

[Beillesztett cikk: Pénzért vertek agyon egy idős nőt Borsodban]

 

Hirdetés
Hirdetés