Hirdetés

A bükki füvesember új üzemet épít Bükkszentkereszten

mti.hu

2018.10.11. 16:30

A bükki füvesember új üzemet épít Bükkszentkereszten
(Fotó: Komka Péter/MTI)

Letették a Pharmaherb Kft. új komplexumának alapkövét.

Hirdetés

Új gyártóegység építésébe kezd a gyógynövényes készítményeket előállító bükkszentkereszti Pharmaherb Kft., a létesítmény alapkövét október 11-én tették le a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen.

Lopes-Szabó Zsuzsanna, a kft. ügyvezető tulajdonosa elmondta: az 585 négyzetméter alapterületű logisztikai központ első eleme annak a csaknem 400 millió forintos beruházásnak, amely a tervek szerint 2020-ra készül el.

Az új épületkomlexumban feldolgozó-, csomagoló üzem és irodák lesznek.

A beruházáshoz az Irinyi programban, 50 százalékos támogatottsággal a kormány is hozzájárul, mivel a hátrányos helyzetű régióban „égetően szükséges” a helyi vállalkozások támogatása, amelyek munkalehetőséget nyújtanak a lakosságnak.

A Pharmaherb Kft. teljes egészégben családi vállalkozás, amely eddig kizárólag önerőből fejlesztett.

A község legnagyobb munkaadója és egyben adófizetője a Szabó György (a „bükki füvesember”) nevéhez fűződő vállalkozás, amely szinte csak helybélieket alkalmaz, jelenleg negyven embert, akiknek a száma a beruházás befejezése után 5-10-zel nőhet.

A beruházásra egyrészt azért volt szükség, hogy a növekvő belföldi igényeket ki tudják elégíteni, másrészt, hogy éljenek azokkal az export-lehetőségekkel, amelyeket az eddigi kapacitáshiány miatt vissza kellett utasítaniuk.
Bükkszentkeresztbükki füvesemberPharmaherb Kft.

Hirdetés

Szóljon hozzá!

Hirdetés