A hősök előtt tisztelegtek Ózdon

borsodihir.hu

2018.10.24. 09:48

A hősök előtt tisztelegtek Ózdon
(Fotó: ozd.hu)

Versekkel, dalokkal emlékeztek.

Hirdetés

Az 1956-os forradalom hőseire emlékeztek az ózdiak az Antalköz József téren a „Lyukas zászlónál”. Az ünnepségen Janiczak Dávid polgármester mondott beszédet, valamint a történelmi egyházak képviselői könyörögtek a szabadságharcban elesettek lelki üdvéért.

Az esemény ez alkalommal is koszorúzással zárult.

Éppen 62 évvel ezelőtt, ezen a napon bizonyították a magyarok azt a virtust, amely a legendák szerint ősidők óta jellemzi népünket. Budapesten a fiatalság megelégelte az elnyomást, és úgy döntött, hogy felveszik a kesztyűt a szovjetekkel. Sajnos nyugati segítség híján a szabadságharc kudarcra volt ítélve, mégis megmutatták a világnak, hogy mekkora erő rejlik bennük. Az akkori eseményekre emlékeztek az ózdiak. Janiczak Dávid, polgármester beszédében kifejtette, hogy abban az időben a résztvevők nem tudták, hogy történelmet írnak, de kimutatták nemzetünk karakterét. Ebből kiindulva pedig mindig szem előtt kell tartanunk elődeink tetteinek tanulságát.

Az ÓMI Zenész Színház társulatának hat tagja Béri László művészeti vezető irányításával emelte az ünnepség színvonalát. Ők különböző versekkel és dalokkal színesítették előadásukat.
Ózd1956

Szóljon hozzá!

Hirdetés